Kár a sok kihagyott ziccerért

Kár a sok kihagyott ziccerért

Hiába játszott a második félidőben nagy fölényben a Fradi otthonában U19-es csapatunk, mert a sok elhibázott lehetőség miatt 2–1-es vereség lett a derbi vége.

Ferencvárosi TC U19 – Illés Akadémia U19 2–1 (1–0)
Illés Aka. U19.:
Molnár-Végh – Mayer, Frák, Kovács B., Szvoboda (Udvardi, 85.) – Mozsár (Pruska, 76.), Kovács P., Mohos – Horváth J., Tama G. (Bonyhárd, 76.), Ötvös. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző:
Mohos (53., 11-esből, 1–1)

Picit nehézkesen indult számunkra a mérkőzés, ugyanis az első 10-15 percben Horváth András legénysége nem igen találta a ritmust. Azt követően viszont egyértelműen kiegyenlítődött a játék, bár ez leginkább kemény, férfias küzdelmet hozott magával. A kapuk nem forogtak veszélyben, éppen ezért mondhatni, hogy váratlanul szerezték meg a vezetést a fővárosiak a félidő utolsó pillanataiban, amikor is egy szöglet után találtak be a kapunkba.

Térfélcserét követően viszont nagyon gyorsan egyenlítettünk: Mohos Barnabás értékesített egy jogos 11-est. A folytatásban pedig szinte csak az volt a kérdés, hogy mikor vesszük át a vezetést. Mindeközben a Ferencváros is büntetőhöz jutott, amit Molnár-Végh Marcell hárított! A másik oldalon a mi ziccereink kimaradtak és ezt a Fradi a 62. percben egy újabb góllal büntette: Molnár Márton egy kontra végén alakította 2–1-re az állást. Mivel több találat már nem esett a meccsen, a hazaiak 2–1-re nyerték meg a két zöld-fehér alakulat összecsapását.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a másodikban a mi akaratunk érvényesült. A fölényünk nagyon sok helyzettel, lehetőséggel párosult. Sajnos ezek egy kivételével kimaradtak. Ettől függetlenül nem tudom a srácokat elmarasztalni, mert nagyon sokat tettek azért, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Sajnos ez nem sikerült. Le kell vonni a tanulságokat és a következő találkozónkon – hazai pályán – be fogjuk gyűjteni a három pontot

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.