Átlövésgóllal erősítette meg első helyét az Illés Akadémia U16

Átlövésgóllal erősítette meg első helyét az Illés Akadémia U16

Több mint 50 percet játszott tíz emberrel Sátori Barnabás csapata.

Illés Akadémia U16 – Ikarus BSE U16 1–0 (0–0)
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Tóth Á., Németh R., Erdei – László, Zsiga (Bécsy, 70.), Palkó – Bene (Pljesovszki, 64.), Skravanek (Rózsa, 38.), Abért O. (Csalló, 46.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Pljesovszki (85., 1–0)
Kiállítva: Németh R. (37.)

Az U16-os bajnokság Alap-csoportjának 10. fordulójában az Ikarus BSE látogatott Szombathelyre: a mérkőzés előtt mi az első, a vendégek a kilencedik helyen álltak. Középen folyt a játék, belementünk egyfajta birkózásba, és ez nekünk nagyon nem feküdt. A félidő hajrájában ráadásul megfogyatkoztunk: Németh Richárd szabálytalankodott a büntetőterületen kívül a kapura törő vendégjátékossal szemben, villant is a piros lap. A megítélt szabadrúgás a kapufánkon csattant.

A második félidőben – egy nagy budai helyzetet leszámítva – a vendégek térfelén pattogott a labda. A fölényünk szögletekben és oldalszabadrúgásokban mutatkozott meg, de vagy a beadások voltak pontatlanok, vagy nem találtunk kaput az adott lehetőségekből. A 85. percben aztán egy sarokrúgás eredményre vezetett: a beadását kifejelték a vendégvédők, amit Plejsovszki Gergő 22 méterről ballal a jobb felső sarokba zúdított, 1–0!

Meglepett minket az Ikarus azzal, hogy ennyire defenzív játékra rendezkedtek be – ez ugyanis eddig nem volt rájuk jellemző. A csapatok többsége a biztonságos védekezést helyezi előtérbe Szombathelyen, ezért van sokszor hazai környezetben nehezebb dolgunk, mint idegenben. Türelmesen próbáltuk játszani a mi futballunkat – ők azonban szervezetten védekeztek. Mi domináltunk, nálunk volt nagyrészt a labda, viszont még mindig nem tudjuk levetkőzni azt, hogy el-elkövetünk egy-egy nagy védelmi hibát. Ez most nem gólt eredményezett, hanem kiállítást – hátrány ez is, az is. Határozottságban, összehangban és kommunikációban is előre kell lépnünk, mert így a semmiből hoztunk össze egy ilyen szituációt. A játék képe az emberhátrány ellenére sem változott. A türelem még hatványozottabban fontos volt ebben az időszakban – arra is figyeltünk, hogy ne nyíljunk ki, ne kontrázzanak meg minket, de mi mindenhogyan a győzelemre játsszunk, még 10 emberrel is. Az utolsó percekben sikerült megnyerni a találkozót: több mint egy félidőt emberhátrányban játszottunk, így megérdemelten tartottuk itthon a három pontot

– nyilatkozott Sátori Barnabás a mérkőzést követően.