Fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent leány U17-es csapatunk

Fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent leány U17-es csapatunk

Győrffy Mátyás csapata kétszer is vezetett, de nem tudta megőrizni előnyét a KÉSZ-St. Mihály FC ellen.

Illés Akadémia-Viktória U17 – KÉSZ-St. Mihály FC U17 2–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. (Francsics V., 46.) – Németh Z., Csarnai Z. (Kleinert P., 46.), Ceglédi B., Szabó F. – Nagy B. (Simon E., 60.), Hajdú P., Harangi L., Stadler K. (Gyócs-Németh C., 60.) – Mesterházy I., Csombor L. (Bukor Z., 76.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők:
Csombor L. (24., 1–0), Simon E. (71., 2–1)

U17-es lányaink a két csapat szeptemberi, szegedi mérkőzésén hamar kétgólos hátrányba kerültek, majd hiába sikerült egyenlíteni, végül vereséget szenvedtek. Most sokkal jobban, koncentráltabban futballoztak a lányok, sikerült többet birtokolni a labdát, helyzeteket kialakítani, sőt Csombor Luca a 24. percben előnyhöz is juttatta a mieinket. A St. Mihály FC Horváth Lara révén egyenlített, de nem égett a ház, több helyzetünk volt – igaz, mindez úgy is leírható, hogy az első játékrész utolsó negyedórájában el kellett volna dönteni a mérkőzést.

A kimaradt helyzetek és a szünet után a 71. percben sikerült ismét magunk felé billenteni a mérleg nyelvét: Simon Enikő találatával húsz perccel a találkozó vége előtt ismét vezettünk. Kár, hogy nem sikerült a gólra rárúgni még egyet, mert a 84. percben Futaki Fruzsina egyenlített – sőt a hajrá perceiben a vendégeknek voltak olyan helyzetei, amelyeket látva örülhetünk, hogy megőriztük a döntetlent.

Döntetlent játszottunk, de azt kell mondjam, nem tudom elmarasztalni a lányokat. Akartak, küzdöttek, de meg kell tanulniuk felnőni a feladathoz és bizonyos (mérkőzés)szituációkban érettebb döntést hozni. Picit jobb segítő kommunikációra és jobb támadásbefejezésre van szükségünk. Ha ez a mérkőzés csak 85 percig tart, csalódott volnék az eredmény miatt, úgy érezném, rászolgáltunk a győzelemre. Az utolsó pár percben azonban a St. Mihály a maga javára fordíthatta volna a meccset, így összességében azt mondom, nem igazságtalan eredmény a döntetlen

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.