Kereken egy tucat gólnál álltunk meg

Kereken egy tucat gólnál álltunk meg

Fölényes, 12–0-s győzelmet aratott U16-os csapatunk a mérkőzés végére teljesen széteső Sajóvölgye Focisuli ellen.

Illés Akadémia U16 – Sajóvölgye Focisuli U16 12–0 (5–0)
Illés Aka. U16.:
Farkas – Blum (Pécskai, 57.), Tóth Á., Németh R., Gyapjas – Csalló (Zsiga, 46), Rózsa M. (Bene, 57.), Palkó – László, Abért O. (Skravanek, 46.), Pljesovszki (Szakasics, 63.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Palkó (7., 1–0; 26., 3–0; 84., 12–0), Gyapjas (23., 2–0), Abért O. (40., 4–0), Csalló (43., 5–0), Skravanek (49., 6–0; 65., 9–0), Zsiga (55., 7–0), László (60., 8–0), Szakasics (74., 10–0; 79., 11–0)

A bajnokság harmadik fordulójában a pontveszteség nélkül álló akadémistáink a sereghajtó Sajóvölgye együttesét fogadták. Ennek ellenére eléggé nehézkesen kezdtek a mieink: nem igazán találták a ritmust a srácok. Ám a 8. percben így is sikerült vezetést szereznünk: Palkó Áron helyezett 16 méterről higgadtan a kapuba. A következő találatunkra viszont a 24. percig kellett várni. Ekkor Pljesovszki Gergő szöglete után Gyapjas Botond bólintott a hálóba. Nem sokkal később pedig már 3–0 volt ide, ugyanis Palkó Áron ismét beköszönt. A félidő végjátékában Abért Olivér és Csalló Kristóf is eredményes tudott lenni, így pedig a szünetben már 5–0-ra vezettek Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai.

Térfélcserét követően folytatódott a gólfesztivál: előbb Skravanek Lázár, majd Zsiga Máté szerzett gólt, így pedig már 7–0 volt az állás. Az 58. percben aztán a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a vendégek kapusát és ez végleg padlóra is küldte őket. A folytatásban Szakasics Péter kétszer, László Krisztián, Skravanek Lázár és Palkó Áron pedig még egyszer-egyszer talált be, ezzel pedig 12–0 lett a meccs vége.

Fölényes győzelmének köszönhetően U16-os csapatunk az országos bajnokság Alap csoportjának élére ugrott.

Annak ellenére, hogy gyorsan megszereztük az első találatunkat, nem kezdtünk szerintem jól. Sok volt a technikai hiba. Viszont amikor megrúgtuk a második és a harmadik gólt, akkor lehiggadt a csapat. Azt követen már az általam elvártak szerint teljesítettek a fiúk. Annak mindenképpen örülök, hogy a héten átvett dolgokat jól alkalmaztuk. Kihasználtuk az ellenfél gyengeségeit. Az is pozitívum, hogy 5–0 után sem álltak le és kihívást csináltak abból, hogy minél több gólt szerezzünk. Igazából csak a győzelmünk mértéke volt kérdéses. Gratulálok a csapatnak

– mondta a meccset követően Sátori Barnabás vezetőedző.