Kapott gól nélkül zártuk a tornát

Kapott gól nélkül zártuk a tornát

Tóth Zsolt legénysége erdélyi ellenfelét 1–0-ra, míg osztrák riválisát 3–0-ra verte, így 6 ponttal nyerte meg a hazai rendezésű erőfelmérőt.

A Tóth Zsolt és Hujber Gábor edzette U12-es csapatunk  bő kerettel vett részt a hazai rendezésű minitornán. Két kapus (Kovács Viktor, Dudás Noel), valamint 15 mezőnyjátékos húzott szerelést (Majlinger Máté, Hányi Bálint, Lajos Patrik, Németh Noel, Németh Levente, Bangó Benedek, Kiss Benedek, Lengyel Ágoston, Tóth Noel, Baranyi Borisz, Horváth Dániel, Kósa Kornél, Paszavecz Lénárd, Novák Bence, Molnár Bálint).

A mieink első meccsüket a Viitorul Arad hasonló korosztályú együttesével játszották. A mérkőzés elején egyértelműen ifjú akadémistáink harcoltak ki mezőnyfölényt, ám az erdélyiek kontrái rendre veszélyt hordoztak magukban. A 2×20 perces összecsapás 17. percében sikerült vezetést szereznünk: Lengyel Ágoston jobbról a kapu elé ívelt szabadrúgása talált utat a hálóba, ennek köszönhetően pedig a szünetben 1–0 volt ide. A térfélcserét követően már ritkábban forogtak veszélyben a kapuk, ám Kósa Kornél ívelésénél kis híján megduplázódott az előnyünk. Mivel azonban a laszti elkerülte a kapu bal oldalát, maradt az 1–0-s Illés-siker.

A minitorna második meccsén ugyan az Arad vezetett 2–0-ra, de a végén a JAZ GU Süd nyert 3–2-re.

Az U12-es torna zárómeccse döntött lényegében az első helyről. Ennek megfelelően nagy iramban is kezdtek a mieink, akik Bangó Benedek góljával rögtön meg is szerezték a vezetést. A 11. percben Bangó Benedek ismét betalált, így már 2–0 volt a javunkra. Nem sokkal később Lengyel Ágoston is feliratkozott a gólszerzők közé. A 3–0-s vezetésünkről kezdődő második félidőben több találat már nem esett, így maradt a magabiztos sikerünk, ami így tornagyőzelmet is ért. A második helyen az osztrákok, míg a harmadikon az erdélyiek végeztek.

Jó csapatokkal találkoztunk a tornán. Igazából az Arad játszott nagyon agresszív focit, amit a gyerekeknek meg kellett szokniuk. Az osztrákok inkább játszani próbálták a futballt. Ezt a hetet úgy zártuk, hogy sem hétfőn, sem pedig ma nem kaptunk gólt. Az nagyon fontos, hogy a védekezésünk rendben legyen. Sok jó dolgot láttam a támadásépítésben is. Lépkedünk szépen előre. Napról napra, hétről hétre egyre jobbak lesznek a gyerekek

 – fogalmazott Tóth Zsolt vezetőedző.