Egy rossz és három jó félidőnk volt

Egy rossz és három jó félidőnk volt

Az Arad elleni mérkőzés alaposan elrontott első 20 perce után elkapta a fonalat U10-es csapatunk, mely a folytatásban 10 gólt szerzett és egyet sem kapott.

A hazai rendezésű minitornán Faggyas Milán a Hende Noel – Rajos Ádin, Vígh Olivér, Kalmár Kornél, Tóth Dávid, Novák Benett, Angler Noé, Papp Olivér, Sömenek Bálint és Molnár Bálint alkotta keretet vetette be. A mieink a Viitorul Arad ellen kezdték meg a szereplésüket, és a 2×20 perces erőfelmérőn bizony eléggé elrontották a derbi első félidejét, ami után 4–0-ra vezettek a helyzeteikkel remekül sáfárkodó erdélyiek. Szünet után viszont teljesen átvették az irányítást ifjú akadémistáink, akik felzárkóztak 4–3-ra, de sajnos egyenlíteniük nem sikerült, így minimális különbségű vereség lett a mérkőzés vége.

A torna második összecsapásán az Arad gárdája 5–2-re verte a JAZ GU Süd együttesét, ezzel pedig meg is nyerte a minitornát, melynek második helyéről a zárómeccs döntött. Ezen pedig egészen remek játékkal 7–0-ra verték Faggyas Milán tanítványai az osztrákokat, így pedig ezüstérmes pozícióban zártak.

A mai torna egyik pozitívuma, hogy mi rúgtuk a legtöbb gólt, és mi kaptuk a legkevesebbet. Lényegében volt egy nagyon rossz 20 percünk az Arad ellen, ami után alapos fejmosást kaptak a srácok. Fel kellett őket rázni, és a folytatás azt bizonyította, hogy ez sikerült is. Azt követően 10 találatot értünk el úgy, hogy a mi hálónk érintetlen maradt. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül sűrű programon vagyunk túl. Az opavai torna után már hétfőn edzőmeccset játszottunk, ma pedig már a hazai rendezésű erőfelmérőn léptünk pályára. Valószínűleg ezért is lehettek az első meccs elején tompák a gyerekek. Azt követően azonban nagyon sok szép dolgot láttam tőlük, már ismét működtek azok a dolgok, amelyek az utóbbi időben jellemezték a játékunkat. A hibákat pedig ki fogjuk javítani

– összegezte a minitorna tapasztalatait Faggyas Milán.