Kállai Kevin és Tóth Milán kezdett a Haliban

Kállai Kevin és Tóth Milán kezdett a Haliban

Továbbjutott a Magyar Kupában a zöld-fehér csapat.

Mátyus János Kállai Kevint jobb oldali középpályásként, Tóth Milánt pedig támadóként kezdette a Pécsi MFC elleni, idegenbeli Magyar Kupa-találkozón. A vasiak hálója előtt kapusedzőnk, Rózsa Dániel állt. Ősszel a két együttes a Merkantil Bank Liga-meccsen 0–0-ra végzett a Rohonci úton, és most is jól védekezett mindkét gárda. A legközelebb a gólhoz a részünkről Tóth Milán állt, ám a lábáról a felső lécre pattant a labda, míg a másik oldalon Tihanyi Olivér csúsztatásánál védett hatalmasat Rózsa Dániel.

Hogy ne legyen hosszabbítás, arról egy formás Haladás-támadás döntött. Tóth Milán-Kiss Bence-Tóth Milán háromszögelést követően a támadó centerezését Dragóner Filip pörgette a kapu közepébe. A hátralévő rövid időben megőrizte előnyét a zöld-fehér csapat – közben Debreceni Zalán is beállt –, így az 1–0-ás győzelem továbbjutást ért.

A találkozón összesen kilenc Illés Akadémia-nevelés játszott. A hazaiaknál Grabant Bence és Tihanyi Olivér, míg a szombathelyi csapatban Kállai Kevin, Jancsó András, Doktorics Áron, Tóth Milán, Debreceni Zalán, Németh Márió és Kiss Bence.

A legjobb 16 között, két hét múlva a Szombathelyi Haladás hazai környezetben fogadja majd a Kisvárda Master Good együttesét.

Nyitókép forrása: www.bama.hu (Löffler Péter)