Kállai Kevin duplázott: 4–3-ra nyert az U19-es csapat

Kállai Kevin duplázott: 4–3-ra nyert az U19-es csapat

A hajrában felébredt a vendégcsapat, azonban a három pontot itthon tartotta Horváth Rudolf együttese.

Illés Akadémia U19 – DVTK U19 4–3 (3–0)
Illés Aka. U19.: Simon B. – Auer, Vajda, Woth (Tóth K., 79.), Tarján (Antal, 84.) – Tóth M., Szabó B. (Rosner, 79.), Volter – Kállai K. (Kállai Z., 46.), Szalay Sz., Bunevácz (Markó, 70.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Kállai K. (6., 1–0; 12., 2–0), Bencsík (35., öngól, 3–0), Bernáth (52., öngól, 4–0)

Remekül kezdte a derbit Horváth Rudolf együttese, ugyanis már a 6. percben sikerült megszereznie a vezetést: Volter kőkemény labdaszerzése után Kállai Kevin fejezte be góllal a kibontakozó akciót. Nem sokkal később már két találattal jártak előrébb akadémistáink, ugyanis Szalay Szabolcs centerezését követően ismét Kállai Kevin volt eredményes. A 35. percben Auer Ákos száguldott el a jobb oldalon, beadását követően pedig az egyik vendégjátékosról került saját kapujukba a labda, így a szünetben már 3–0-ra vezetett U19-es csapatunk.

A mérkőzés 52. percében úgy tűnt, hogy végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa, mivel Vajda szöglet utáni fejese Bernáthról került a diósgyőriek hálójába. A 4–0-ás hátrányban lévő vendégek azonban nem adták fel, és komoly meglepetésre sikerült szorossá tenniük a hajrát. Ehhez „csupán” arra volt szükségük, hogy hat perc alatt háromszor vegyék be a mieink kapuját. Szerencsére a negyedik találatra már nem maradt esélyük, mivel a játékvezető lefújta a rendkívül változatosan alakuló összecsapást.

Sokat készültünk a héten a DVTK elleni mérkőzésre, melynek kifejezetten erős kerettel vághattunk neki. Támadószellemben kezdtük a mérkőzést és 60-70 percig minden rendben is volt. Utána kicsit szétesett a játékunk, pedig előtte nem igazán éreztem ennek a veszélyét. A végjáték jó figyelmeztetés nekem is, valamint a csapatnak is az utolsó két, nehéznek ígérkező mérkőzés előtt. A hiányosságainkat addig muszáj lesz kijavítanunk

nyilatkozott a mérkőzés után Horváth Rudolf vezetőedző.