Jól kezdte a tavaszt U16-os csapatunk

Jól kezdte a tavaszt U16-os csapatunk

Nagy küzdelemben 2–1-es győzelmet aratott a vendég Újpest ellen Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége.

Illés Akadémia U16 – Újpest FC U16 2–1 (1–1)
Illés Aka. U16:
Farkas D. – Bécsy, Tóth Á., Németh R., Gyapjas (Liplin, 70.) – László, Zsiga, Palkó – Csalló (Bene, 63.), Sipos-Kiss, Pljesovszki. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Tóth Á. (21., 1–0), Bene (75., 2–1)

Jól kezdték a tavaszi szezon első mérkőzését a korosztály országos bajnokságának B-csoportjában szereplő U16-osaink, ugyanis Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai pár perc leforgása alatt öt szögletet is kiharcoltak, ám ezekből még nem sikerült megszereznünk a vezetést. A 21. minutumban viszont Pljesovszki Gergő jobboldali szabadrúgására Tóth Ábel érkezett remek ütemben és a hálóba továbbította a lasztit. A 28. percben Gyapjas Botond óriási szólója után ki híján sikerült megdupláznunk az előnyünket, de az újpesti kapus óriási bravúrral hárítani tudott. Az első félóra végén viszont teljesen váratlanul egyenlítettek a vendégek, akik egy gyors kontra után találtak 16 méterről a kapunk jobb alsó sarkába. Az 1–1-es állás pedig a szünetig már nem is változott.

A második félidőt Farkas Dávid nagy védése vezette be, majd Palkó Áron 17 méteres lökete suhant el picivel a kapu mellett. A 75. percben aztán egy jobbról érkező szögletünket Tóth Ábel tette oda a csereként beálló Bene Dánielnek, aki kapásból lőtt a hálóba és ezzel be is állította a 2–1-es végeredményt.

Nagyon kellemetlen ellenféllel játszottunk. Szerettünk volna nagyobb labdabirtoklási fölényt kiharcolni, de ezt az újpestiek másként akarták. Úgy gondolom, hogy tudunk mi ennél sokkal jobban játszani, de a gyerekeknek a helyén volt a szívük és ez ma győzelmet eredményezett. Megpróbáltunk az akadémiánk által képviselt stílusban futballozni, de az legalább ennyire lényeges volt, hogy sikeres rajtot vegyünk, mivel ez megalapozza a folytatást. Úgy gondolom, hogy csak gratulálhatok a srácoknak, mivel egy olyan ellenfelet fektettünk két vállra, aki még másoknak is sok gondot fog okozni

– foglalta össze a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.