Egerszegen győzött az Illés Akadémia U12

Egerszegen győzött az Illés Akadémia U12

A csapatépítő megtette hatását.

Zalaegerszegi TE FC U12 – Illés Akadémia U12 1–2 (0–1, 0–1, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Boda, Molnár, Tóth N., Lajos – Máté, Novák, Lengyel – Baranyai. Cserék: Dudás – Majlinger, Hányi, Németh L., Bertalan, Németh N., Gergely. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lajos (14., 0–1), Tóth N. (30., 0–2)

Pénteken bowlingozással egybekötött csapatépítő tréningen vett részt az Illés Akadémia U12, ma pedig a szomszédvárhoz, Zalaegerszegre utaztak felkészülési mérkőzést játszani.

Tóth Zsolt együttese az első negyedóra végéhez közeledve szerezte meg a vezetést. Lengyel Ágoston tálalt a felfutó Lajos Patrik elé, aki ballal, nagy erővel kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0–1. A mi fölényünkről szólt a második felvonás is a 4X20 perces meccsen, bár volt egy lehetőségük a zalaiaknak is, amikor belehibáztunk a labdakihozatalba, ám nem tudtak kiegyenlíteni a kékek. Félóra elteltével Tóth Noel növelte kettőre az előnyünket, amikor higgadt befejezést választott, 0–2. Ezek után is előttünk adódtak helyzetek, háromszor álltunk szemben a kapussal, volt, hogy kapufát rúgtunk, volt, hogy les miatt vonták vissza a gólunkat. A meccs utolsóelőtti percében egy egyéni hiba után szépített a ZTE, így alakult ki a végeredmény, 2–1-re az Illés Akadémia U12 győzött.

Az első három negyed nagy fölényt hozott számunkra. Hatékonyak voltunk és jóval többet volt nálunk a labda. Tudatos, szemre is tetszetős akcióikat vezettünk. Az egerszegiek pontrúgások után próbáltak veszélyeztetni. Ez volt a második edzőmérkőzésünk ezen a héten, így különösen büszke vagyok a srácok teljesítményére. Próbajátékosaink jól illeszkedtek a futballunkba, elégedett lehetek velük. Amennyiben a kapu előtt határozottabbak vagyunk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Egy kulturált, néha veszélyes Egerszeget vertük meg – a győzelmet értékét növeli, hogy mindezt nagyon jó játékkal értük el

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.