Jó mérkőzésen döntetlen a Ferencváros ellen

Jó mérkőzésen döntetlen a Ferencváros ellen

A szeptemberi budapesti, hétgólos vereség után, ezúttal döntetlent játszott a Ferencvárossal U17-es csapatunk.

Illés Aka.-Viktória U17 – Ferencváros u17 2–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Farkas L. – Szabó L. (Kleinert, 56.) P. Kováts A., Pintér T., Szabó F. – Nagy D., Novák L., Németh A. (Németh N., 46.) – Csáki E. (Harangi L., 70.), Gyócs-Németh C. (Mesterházy I., 64.), Csejtei E. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Novák L. (45., 1–1; 55., 2–2)

A hirtelen jött melegben nem csak az erős vetélytárs, hanem a műfű és a napsütés is kihívás elé állította U17-es csapatunkat. A Ferencváros a 19. percben egy balszerencsés öngóllal előnyt tudott szerezni, de akadémistáink szorosra húzták a sisak szíját és még az első félidőben egyenlítettek: Novák Luca küldte a vendégek kapujába a labdát. A szünet utáni percekben ismét a vendég zöld-fehérek játszottak eredményesebben és másodszor is meg tudták szerezni a vezetést. A mieink azonban nem adták fel, nem ijedtek meg és szinte azonnal egyenlíteni tudtak – ezúttal is Novák Lucát ünnepelhették a társai.

A jó ritmusú mérkőzésen, nagy csatában a két csapat megosztozott a pontokon. U17-eseink vasárnap Felcsúton a Puskás Akadémiánál vendégeskednek majd, utána pedig az ETO elleni győri, valamint a szegedi mérkőzés zárja számunkra a bajnokság alapszakaszát.

Le a kalappal a lányok előtt! A gyors tempójú, kemény mérkőzésen felvették a harcot az erős ellenféllel és azzal, hogy kétszer is hátrányba kerülve egyenlíteni tudtak, megmutatták, hogy mentálisan is egyre erősebb a csapatunk. A végére – úgy éreztem – picit elfogyott az erő, de a szívük és az eszük vitte őket előre. Megyünk tovább

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.