Újabb 1–0-s idegenbeli siker

Újabb 1–0-s idegenbeli siker

A Vasas után az Újpest otthonában is győzni tudott U19-es csapatunk. Akadémistáink ezúttal is 1–0-ra nyertek a fővárosban.  

Újpest FC U19 – Illés Akadémia U19 0–1 (0–1)
Illés Aka. U19.: Kovács M. – Dezamits, Tóth K., Tarján (Nagy B., 46.), Horváth H. – Kozári, Szabó B. (Szvoboda, 53.), Horváth B. (Mohos, 76.) – Rosner, Szijjártó Á. (Udvardi, 46.), Bunevácz (Kovács P., 53.).  Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Szijjártó Á. (25., 0–1)

A tavaszi szezon első fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolt be U19-es csapatunk a fővárosban, ahol a rájátszásban már hét pontot begyűjtő Újpest együttese várt Horváth Rudolf és Horváth András tanítványaira. A két remekül felkészített gárda határozottan jó iramban kezdte a derbit, hol az egyik, hol pedig a másik legénység ragadta magához a kezdeményezést. Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott, de Kovács Martin hárítani tudott. Ezt követően aztán a mieink következtek: Szijjártó Ármin előbb ugyan eltékozolt egy ziccert, de a másodikat már gólra váltotta. Dezamits Dominik passza után lőtt a hosszú sarokba és ezzel megszerezte számunkra a vezetést.

Az 1–0-s előnyünkről induló második félidőnek több fiatallal vágtunk neki, de ők is jól kapcsolódtak be a kemény, férfias küzdelembe. Szvoboda Dániel és Udvardi Ádám előtt helyzet is adódott, de az eredmény nem változott. Ahogy Horváth Balázs 11-ese után sem, mivel az újpesti hálóőr hárítani tudott. A mi büntetőnk után a hazaiak is rúghattak egyet, azt viszont Kovács Martin védte nagy bravúrral. Ráadásul a duplázást, valamint a triplázást is hatástalanította, így óriási szerepet vállalt 1–0-s győzelmünkből.

Egy nagy sorozatot zártunk le ezzel a remek győzelemmel, ugyanis zsinórban négyszer léptünk idegenben pályára. A bajnokság egyik legjobban felkészített gárdáját tudtuk legyőzni. Végig jó felfogásban játszottunk: szenvedéllyel, érzelemmel. Fontos, hogy ezt a meccset is kapott gól nélkül hoztuk le, de azért ehhez most némi szerencse is kellett. Ez azonban semmit sem von le a sikerünk értékéből

– fogalmazott kifejezetten elégedetten a mérkőzést követően Horváth Rudolf vezetőedző.