Jó meccsen ikszelt a Haladás

Jó meccsen ikszelt a Haladás

Igazságos a döntetlen, de a meccslabda előttünk maradt ki.

A Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában a Soroksár SC ellen játszott hazai környezetben a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs vezetőedző a Verpecz – Simut, Hursán, Devecseri, Németh M. – Csernik, Csilus, Sipos Z., Bosnjak – Lencse, Molnár R. összeállításban küldte pályára csapatát. Azaz az egykori Illés Akadémia-növendékeket Simut Mario Lucas, míg az edzői kart Bosnjak Predrag képviselte. A kispadon foglalt helyet – többek mellett – Tóth Máté, Doktorics Áron, Horváth Rajmund, Bolla Gergő és Nyíri Vince.

Úgy kezdte a Haladás az első félidőt, ahogy azt hazai pályán kell. Alig telt el 130 másodperc, amikor egy bal szélre kidobott labdát Bosnjak a 16-oson belülre érve nagy erővel ellőtt, ám a kapufa kisegítette a soroksáriakat. A 7. percben egy vendégszöglet után indult meg a Haladás-kontra, ám Csernik Kornél lövésénél bravúrral védett Holczer Ádám. Két perc múlva Csernik passzával Bosnjak lépett meg a bal szélen, 9 méterről leadott löketét szögletre ütötte a vendégkapus. A 22. percben Molnár Rajmund került helyzetbe, ám az utolsó pillanatban a lövését szögletre blokkolták a védők. A 39. percben egy bal oldali akció után Lovrencsics csúsztatott fölé, ám mindenki meglepetésére a játékvezető szögletet ítélt. Szokatlanul hevesen reklamált a Haladás-védősor – talán érezték előre a bajt – ám hajthatatlan maradt Görög Márió: a beadott korner után Lovrencsics Balázs a jobb oldali kapufa segítségével bólintott a hálóba, 0–1.

A szünetet követően is lüktető volt a játék, a Haladás mindent elkövetett az egyenlítés érdekében. Egy óra elteltével Tóth Máté és Alban Taipi jelentkeztek játékra, beállásukkal még intenzívebb lett a támadójáték, és Taipi egyből gólpasszt is adott: a jobb oldalon rohant el, lezárta védőjét, középre tett labdáját pedig Bosnjak Predrag vágta a léc alá, 1–1. Az utolsó bő negyedórára Horváth Rajmund is érkezett, a Haladás mindent elkövetett a három pont megszerzése érdekében – de közben a Soroksár előtt is adódtak lehetőségek. A 87. percben remek kontra futott végig a bal oldalon, Csernik Kornél középreadása üresen találta meg Taipit, aki azonban közelről túl nagy gólt akart rúgni, így lepörgött a labda a lábáról. Maradt az 1–1, így a Haladás 6 meccs után 8 ponttal áll.