Az ötödik helyen zártak U10-eseink

Az ötödik helyen zártak U10-eseink

Vasárnap egy vereség mellett négy győzelmet arattak a felsőházban Faggyas Milán tanítványai, akik összességében roppant pechesen maradtak le a dobogóról.

A csehországi Opavában 20 csapat részvételével megrendezett nemzetközi erőfelmérőn  Hende Noel – Novák Benett, Rajos Ádin, Molnár Bálint, Papp Olivér, Tóth Dávid, Dávid Marcell, Vígh Olivér és Kalmár Kornél alkotta kerettel szerepeltek ifjú akadémistáink, akik a szombati napon 9 csoportmeccsükön 18 pontot szereztek, amivel magabiztosan jutottak a felsőházba, ahol a mai napon öt újabb mérkőzés várt rájuk. A szombati játéknapról az első öt helyezett elleni eredményeket figyelembe véve 6 pontot vittük magunkkal.

Vasárnap az első meccsen a Lufcheta Sofia együttese volt az ellenfél és 4–2-es Illés-siker lett a derbi vége. A második összecsapáson a lengyel Sleza Wroclaw gárdájával meccseltünk és 3–0-ra nyertünk. A vasárnapi harmadik találkozónkat az SK Sigma Olomouc fiataljaival vívtuk és 2–0-s vereség lett az összecsapás vége. Ezt követően aztán előbb az AS Trencint vertük 3–0-ra, majd az MFK Kravere ellen győztünk 2–1-re.

Faggyas Milán tanítványai így vasárnap négy győzelmet arattak és csupán egy alkalommal hagyták el vesztesen a pályát. Ezzel összességében az ötödik helyen zártunk.

A tornát végül 24 ponttal az FC Baník Ostrava nyerte, a második pedig a 19 egységnyivel rendelkező SK Sigma Olomouc lett. A mieink másik két gárdával együtt 18 pontot gyűjtöttek, ám az egymás elleni eredmények alapján az ötödik hely jutott nekünk.

Kár, mert összességében egyetlen ponton múlott, hogy nem ezüstérmesek lettünk. Szombaton volt olyan vesztes meccsünk, amelyet ötből négyszer megnyertünk volna. Sajnos a futball ilyen, a „ha” nem játszik. Úgy érzem, hogy végig stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Ez talán a vasárnapra még hatványozottabban igaz. Lényegében a második játéknapon csupán a másik csoport első helyezettjétől kaptunk ki úgy, hogy 17 percig nekünk állt a meccs: egy megpattanó lövés az ellenfél elé került, amit sikerült gólra váltaniuk. Ezután mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért, ám kimaradtak a helyzeteink, az Olomuc pedig az utolsó pillanatokban egy kontrából megduplázta az előnyét. A másik négy mai riválist viszont legyőztük. Úgy érzem, ha összességében csak egy pici szerencsénk van, akkor a második helyen zárjuk ezt a roppant nívós tornát. Szerintem büszkék lehetünk erre a teljesítményre. Le a kalappal a srácok előtt, mert nagyon kemény ellenfelekkel vették fel a versenyt. Sőt, legtöbb esetben sikerült is őket felülmúlnunk

– összegezte a csehországi erőfelmérőt Faggyas Milán, akinek a munkáját edzőkollégája, Szabó Róbert segítette.