Jó játékkal győzött másodszor is leány U17-es csapatunk

Jó játékkal győzött másodszor is leány U17-es csapatunk

Második mérkőzését is megnyerte az akadémiai bajnokságban leány U17-es csapatunk. Győrffy Mátyás gárdája az MTK Budapest után a DVTK-t is legyőzte.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Diósgyőri VTK U17 5–2 (2–1)
Illés Akadémia-Viktória:
Spilenberg M. (Francsics V., 46.) – Stadler K. (Lakatos L., 78.), Farkas B., Csarnai Z., Ceglédi B. – Nagy B. (Bukor Z., 52.), Mesterházy I., Harangi L. – Gyócs-Németh C. (Czuczai M., 71.), Csombor L. (Vass A., 78.), Müller Zs. (Hopp K., 78.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (7., 1–0), Nagy B. (35., 2–1), Csombor L. (58., 3–1), Bukor Z. (67., 4–2), Mesterházy I. (78., 5–2)

U17-es csapatunk a folytatásban duplázó Csombor Luca találatával már a 7. percben előnybe került a DVTK-val szemben, de a találkozó következő periódusában kialakított helyzetek sorra kimaradtak, ez pedig megbosszulta magát. A DVTK egyenlíteni tudott – a mieinket dicséri, hogy nem ijedtek meg, Nagy Barbara gyakorlatilag a középkezdés után ismét előnyhöz juttatta akadémistáinkat. Előnnyel fordult az Illés Akadémia-Viktória, amely azután a második félidőben még jobban dominálni tudott és három szép újabb gólt szerezve, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

Magunknak tettük egy kissé döcögőssé a játékot a sok kihagyott helyzet miatt, de megvolt bennünk a kellő magabiztosság a középpályán és hátul. Jól, góllal kezdtük a mérkőzést, de a sok kihagyott helyzetünket „törvényszerűen” megbüntette a futball, ellenfelünk szerzett gólt Örömteli, hogy Nagy Barbara találatával azonnal visszavettük a vezetést és újra kézbe vettük az irányítást. Sok helyzetet alakítottunk ki, de sokat ki is hagytunk, mert vagy technikailag, vagy a döntésekben nem tudtuk jól megoldani a szituációkat. Összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, gratulálok a lányoknak, mert szép gólokat lőttek, fegyelmezetten játszottak. Annak külön örülök, hogy bő a keretünk, versenyhelyzet alakul ki és a játékosok, amikor megkapják a lehetőséget, mindent megtesznek, hogy éljenek vele

– értékelt Győrffy Mátyás.