Az edzőmérkőzés elérte a célját

Az edzőmérkőzés elérte a célját

Változatos, küzdelmes mérkőzésen kapott ki 3–2-re a bajnoki rajtra készülő U17-es együttesünk.

Illés Akadémia U17 – MOL Fehérvár FC U17 2–3 (1–1)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Baján, Bolla B., Stefanich, Deme – Csörnyei, Horváth A., Kopácsi Á. – Hurtyák, Katona, Wolf. Cserék: Németh H. – Szentkirályi, Takács-Földes, Lehel, Kopácsi B., Bonchis, Smeringa, Sabia. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők:
Wolf (41., 1–1), Kopácsi Á. (70., 11-esből, 2–2)

Kőkemény mezőnyjátékkal telt el az első félóra, melyben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, de minden egyes labdáért komoly csata zajlott a pályán. A 38. percben aztán kissé váratlanul megszerezték a vezetést a fehérváriak, akik egy gyors kontra végén találtak be a kapunkba. Szerencsére nem sokkal később Horváth Arnold ívelt Wolf Gergő lábára, ő pedig egy remek csel után kilőtte a jobb alsó sarkot, így a szünetben 1–1-re álltak a küzdő felek.

A második félidőben újfent a vendégek kerültek előnybe, amire Kopácsi Áron a 67. percben egy saját maga által kiharcolt 11-es ért ékesítésével tudott felelni. A derbi végül a 71. minutum végén dőlt el: a székesfehérváriak egy gólra váltott büntetőből állították be a 3–2-es végeredményt.

A mai mérkőzésen kicsit fásultabban mozogtunk. De ebben a héten elvégzett kemény munka is benne volt. Hétfőtől már egyértelműen a bajnoki rajtra hangolunk majd. Ez a meccs rávilágított olyan dolgokra, melyeken javítanunk kell. Az összkép alapján egy jó ellenféllel találtuk magunkat szemben, aki szintén játszani akarta a focit. Jó mérkőzést, gólokat, helyzeteket láttunk. Van még hová fejlődnünk. Nem az eredmény volt most a lényeges, inkább a taktikai rész, a repertoárunkat próbáltuk bővíteni. Úgy gondolom, hogy az edzőmérkőzés elérte a célját

– összegezte a történéseket Kovács László vezetőedző.