Egyetlen gól döntött a hazaiak javára

Egyetlen gól döntött a hazaiak javára

A fehérvári együttes az utolsó negyedben szerezte az 1–0-s győzelmét jelentő találatot.

MOL Fehérvár FC U13 – Illés Akadémia U13 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13. 1-2. negyed:
Székely – Bock, Orbán, Molnár B., Szalma – Lakatos, Magadics, Módly – Szabó B. 3-4. negyed: Orbán – Németh B., Székely, Győrvári – Magadics, Módly – Dobovánszky, Mihók, Reiber. Vezetőedző: Szűcs János.

A hamarosan induló U13-as bajnokságra készülve 8+1-es felállásban 4X20 percet játszott az amúgy majd egy csoportban szereplő két együttes.

Mi kifejezetten „érdekes” összeállításban játszottunk Székesfehérváron, ugyanis az első két negyedben Székely Máté, míg a 3-4. etapban Orbán Roland őrizte a kapunkat, azaz mindkét félidőben egy-egy mezőnyjátékosunk töltötte be a kapus posztot. Valószínűleg azonban nem ez volt az oka annak, hogy kifejezetten rossz felfogásban kezdték a mérkőzést ifjú akadémistáink, akik az első két negyedben nem igen találták a ritmust. Örülhettünk annak, hogy a térfélcseréig nem kerültünk hátrányba. A 3. etapban viszont már voltak határozottan szép dolgaink: Dobovánszky Ábel lövését például csak a kapufa segítségével tudta hárítani a fehérváriak cerberusa. Az utolsó etapban viszont egy labdavesztésünk után betaláltak a vendéglátók, akik így 1–0-ra nyerték meg a mérkőzést. A végén ugyan még Módly Samunak volt egy ziccere, de sajnos nem jött össze abból sem az egyenlítés.

A negyedeket tekintve folyamatosan javuló volt nálunk a tendencia. Azt viszont nem értem, hogy miért nem az előzetesen megbeszéltek szerint állunk neki egy mérkőzésnek. Sem a mentalitás, sem a taktikai fegyelem nem volt megfelelő. Ennek sokszor súlyos ára lehet. Nem tetszett egy-két játékos hozzáállása sem. Viszont akadt egy-két nagyon jó kis teljesítmény is. Többen is megértették, hogy mi az, amit várok tőlük. Ők jól álltak hozzá a mérkőzéshez. Mindenképpen abból kell kiindulni, hogy a bajnokságban magasabb labdabirtoklási arányunk legyen, mert úgy nagyon nehéz focizni, ha folyamatosan védekezésre vagyunk kényszerítve. Az eladott labdák és a technikai hibák mellett nagyon nehéz eredményes támadásokat vezetni

– értékelt a mérkőzést követően Szűcs János vezetőedző.