Jó játék, mégsem sikerült nyerni

Jó játék, mégsem sikerült nyerni

Igazán balszerencsés ebben az évben leány U17-es csapatunk az MTK Budapest elleni bajnokikon. Legutóbb – Budapesten – a 94. percben, egy bombaszabadrúgásból kapott góllal szenvedtek vereséget akadémistáink, most pedig a jó teljesítmény sem fialt három pontot.

Illés Akadémia-Viktória U17 – MTK Budapest U17 1–1 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Kleinert P., Németh Z., Farkas B., Szabó F. – Ceglédi B., Müller Zs. – Nagy B. (Csarnai Z., 77.), Harangi L. (Tóth L. B., 67.), Simon E. (Stadler K., 77.) – Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Csarnai Z. (80., 1–1)

Bizakodtunk a mérkőzés előtt női U17-es csapatunk győzelmében, mert annak ellenére, hogy a áprilisban nem sikerült bajnokit nyerni, a lányok egyetlen találkozón sem játszottak alárendelt szerepet – sőt volt, hogy úgy maradtak benne a pontok a meccsben, hogy a pályán felülmúlták ellenfelüket.

A tudatos játékra, a szervezett futballra ezúttal sem lehetett panasz, akadémistáink labdabirtoklási fölényt alakítottak ki és több helyzetük is volt, mint ellenfelüknek – a legnagyobb lehetőséget az MTK jól védő kapusa, Hettiger Panni bravúrja hatástalanította.

Gólt azonban nem sikerült szerezni és ez különösen akkor vált problémává, amikor (a 76. percben) Zsirka-Klein Anna előnyhöz juttatta a vendégeket.

Szerencsére a csapat azonnal nagyobb sebességfokozatra tudott kapcsolni, felgyorsította a játékot és négy perccel később, a csereként beállt Csarnai Zita egyenlített.

Több azonban nem volt a hajrában, újabb gólt nem sikerült szerezni, a két csapat megosztozott a pontokon.

Gratulálok a lányoknak, mert a mérkőzés elején tapasztalt pontatlanságok után végig kontrollálták a mérkőzést, jó felfogásban játszottak. Bátran mertük a pálya közepére is feljuttatni a labdát és többször is sikeresen építkeztünk a támadózónáig. Hiányérzetem a „gyilkos ösztön” hiánya és a helyzetek kimaradása miatt van, de ezek majd jönni fognak. Biztató dolgokat csináltak ma a lányok a jövőre nézve, felemelt fejjel megyünk tovább ezen az úton

– értékelt Győrffy Mátyás.