A tabella élén női U19-es csapatunk!

A tabella élén női U19-es csapatunk!

Női U19-es csapatunk a szezon során negyedszer is legyőzte az MTK Budapestet – a gólkülönbségünk 19–5 a kék-fehérek ellen. Az újabb sikernek köszönhetően, Tebeli György csapata a legidősebb női akadémiai korosztály tabellájának élén áll!

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–4 (0–1)
Illés Akadémia-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Gévay D., 82.) – Kováts A. (Rugovics B., 82.), Kránicz, Szabó L. – Nagy D., Németh M. (Kaszap K., 46.), Gravencz G., Csáki E. (Mémeth N., 82.) – Csizmadia Zs. (Csejtei E., 68.), Hécz Zs., Varró V. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Hécz Zs. (2., 0–1), Kaszap K. (49., 0–2, 83., 1–4), Nagy D. (75., 1–3)

Esélyesként utazott Budapestre, az Ikarus sportközpontba női U19-es csapatunk – és ennek megfelelő határozottsággal is kezdte az MTK Budapest elleni mérkőzést: Hécz Zsuzsanna góljával szinte a kezdősípszó után azonnal vezettünk.

A folytatás azért nem volt ennyire tükörsima, az ellenfél mellett a meleggel és az annak hatását felerősítő műfűvel is meg kellett küzdenie a lányoknak. Bár a szünetben még „csak” egy góllal vezettünk, a fordulás után a nem sokkal korábban beállt Kaszap Kamilla megduplázta előnyünket – kaptunk ugyan egy elkerülhető gólt, de a biztos győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Jó teljesítményt nyújtott a csapat, de érdemes néhány játékost külön is kiemelni. Kaszap Kamilla a kispadról beszállva szerzett két gólt, Nagy Dorottya a gólja mellett két gólpasszal is büszkélkedhet, hetek óta remek teljesítményt nyújt, a korosztály egyik legjobb formában levő játékosa és nem feledkezhetünk meg Csejtei Emiről sem, aki decemberben játszott legutóbb bajnokit, a vártnál hosszabb kihagyás után tért vissza, ígéretesen.

Messze nem volt olyan könnyű ez a meccs, mint amit az eredmény mutat… Tikkasztó melegben, ráadásul műfüvön játszottunk, ami rengeteget kivett a lányokból. Nagyon jól kezdtük a meccset, már a 2. percben vezettünk és utána sem álltunk le. Az első húsz percben lezárhattuk volna a mérkőzést, de minden lehetőségünket kihagytuk: vagy túljátszottuk, vagy az asszisztens húzta be lesnek. Nagy labdabirtoklási fölényben voltunk végig, szép összjátékokat alakítottunk ki, azután a második félidő 12. percében, 2–0-s vezetésünknél kaptunk egy szöglet-gólt, ami bosszantó és elkerülhető lett volna. A meccs végére elfáradt az MTK, akkor még nagyobb volt a különbség a két csapat között, ami újabb góljainkban is megmutatkozott. Gratulálok a lányoknak, ismét léptünk egyet…

– értékelt Tebeli György.