A futball nem mindig igazságos

A futball nem mindig igazságos

U15-ös leányaink 6–1-es vereséget szenvedtek az MTK ellen, a különbség azonban nem tükrözi a mérkőzés képét.

Illés Akadémia-Viktória U15 – MTK Budapest U15 1–6 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D – Kóródi A., Ferenczi H., Lukács K., Harmath R. – Sági F., Bihari B., Alasz H. – Polovics D., Bihari Cs., Licskai L. Cserék: Göndör R., Pusztai V., Takács M. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Licskai L. (34., 1–1)

A korosztályos országos leány bajnokságok utolsó köre, utolsó negyede vette kezdetét, U15-ös csapatunk az MTK gárda ellen szállt harcba a bajnoki pontokért.

Jól kezdtük a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, s bár mi kezdeményeztünk, a vezetést azonban a budapestiek szerezték meg. Viszonylag korán hátrányba kerültünk, ám ez sem szegte a lányok kedvét, akik igyekeztek a saját, kombinatív játékukat játszani, a széleken megbontani az MTK védelmét, ez pedig több alkalommal sikerült is. Egy ilyen helyzet után aztán jött is az egyenlítés: Licskai Léna kapott remek labdát, elfeledkeztek róla a vendégek, szélvészgyors játékosunk pedig remekül lőtte ki a kapu jobb oldalát. A szünetig hátralévő időben mi jártunk közelebb ahhoz, hogy újra betaláljunk, az eredmény azonban már nem változott, 1–1-ről következhetett a folytatás. A második félidő első szakaszában főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a küzdelem dominált, egyik oldalon sem adódott igazán komoly gólszerzési lehetőség. A folytatásban aztán rövid idő leforgása alatt kétszer is betaláltak a fővárosiak, ez pedig meg is pecsételte a sorsunkat. Kétgólos hátrányba, nehéz helyzetbe kerültünk, s bár a lányok ezután is mentek előre, voltak remek távoli lövések és komolyabb lehetőségek is, az újabb találatokat is a vendégek szerezték, akik végül 6–1-es idegenbeli győzelemmel utazhattak haza.

Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrészben sokkal jobban tetszett az, amit csináltunk, sok labdát szereztünk az ellenfél labdakihozatalainál, nyomást gyakoroltunk rájuk, és amiket támadásépítésben gyakoroltunk, azokat pedig megcsináltuk. Ezt követően aztán jött a szünet, ami nem tett jót nekünk. Továbbra is törekedtünk arra, hogy a saját játékunkat játsszuk, ebbe viszont ezúttal hiba csúszott, a megingásainkat pedig kíméletlenül ki is használta az MTK. Ennek ellenére egyáltalán nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, egy tanulási fázis kellős közepén vannak. Semmiképpen sincs okuk szomorkodni, különösen azért, mert úgy érzem, hogy meccsről meccsre egyre több dolgot tudnak visszaadni abból, amiket gyakorolunk, amiket csinálunk az edzésen, még ha az eredmény most éppen nem is ezt mutatta

– összegezte a látottakat a mérkőzés után Ferencsik Evelin.