Izgalmas hétvége áll az Illés Akadémia Spirit mögött

Izgalmas hétvége áll az Illés Akadémia Spirit mögött

Három szakág és versenydömping.

Az Illés Akadémia Spirit remek őszt tudhat eddig maga mögött. Európában vált ismertét esport szakosztályunk, hiszen a TopGaming regionális nemzetközi Siege Showdown kupa megmérettetésen előbb a Final Fourba jutott a csapat, ahol a második helyen zártak a fiúk. Ugyanebben a szakágban az R6 csapatunk két oszlopos tagja, Riizy és ChiBy. részt vettek a FACEIT heti versenyén, ami az egyik legfontosabb rendszeres alkalmakként megrendezett kupa a játék szabadon nyitott versenyszférájában. A két fiatal titánunk a döntőig menetelt, és ott is egy rendkívül szoros mérkőzésen, csupán 8–7-re kaptak ki a svájci Noetic egy francia streamerrel kiegészült mixétől.

A másik két szakágról Szabella Olivér számolt be:

Tudjuk, hogy az Illés Akadémia kiváló a fociban, ehhez mi a FIFA-ban szeretnénk felnőni. Újdonsült igazolásunk, Győrfi „Balu” Balázs ELITE 1 rangot ért el a Weekend League-ben, kifejezetten imponáló mérleggel, hiszen 18-szor nyert és csak kétszer kapott ki. Utóbbi meccsek közül az egyik vereségt attól a német Igor „Kasker” Tomictól szenvedte el, aki hosszú ideje profi játékos, az MBC Esport tagja, és veretlenül (20–0) szerepelt a versenyen. Ugyancsak örömteli, hogy XBOX-játékosunk, B3rt11 is elérte az ELITE 1 rangot, hiszen a húsz találkozójából 17-et ő is megnyert.

Új szakágként a Valorant is megjelent az Illés Akadémia Spirit berkein belül.

A csupa tehetséges magyar fiatalból álló Valorant csapatunk ezen a hétvégén a Magyar Esport Bajnokság kvalifikációs versenyen mérettette meg magát. A frissen összerakott ötösnek ez volt az első versenye. Izgalmas összecsapásokon kifejezetten jól teljesítettek a srácok! A legjobb 4 közé jutásért a Kállai „Tishler” Mihály fémjelezte remek csapattól kaptak ki – utóbbiak a végső győzelemre is esélyesek. A mostanin kívül még két kvalifikációs hétvége vár a srácokra: ha ott is sikerrel tudnak teljesíteni, akkor helyet szerezhet az Illés Akadémia Spirit a decemberben induló bajnoki küzdelemsorozatban

– összegezte az elmúlt hétvégét Szabella Olivér.