Érdekfeszítő folytatás várható tavasszal

Érdekfeszítő folytatás várható tavasszal

Rendkívül szoros az élmezőny a városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjában. Az őszi mérkőzéseket követően négy csapat pályázhat reális eséllyel a bajnoki címre, köztük a címvédő Illés Akadémia Edzők gárdája is.

Tíz fordulót bonyolítottak eddig le a huszonegyből és nagyon úgy fest, hogy szinte minden a papírforma szerint alakul, ugyanis az a négy gárda állomásozik az élmezőnyben, melyek előzetesen is legnagyobb eséllyel pályáztak erre.

A mieink jelenleg 19 ponttal a második helyet foglalják el, de az ugyanennyivel rendelkező Atlantisznak és az eddig 18 egységet gyűjtő PESZI FC-nek még van egy egymás elleni elmaradt mérkőzése. Olyan eredmény pedig nem születhet ezen a derbin, aminek köszönhetően egyik csapat meg ne előzze Kóbor László legénységét. Ettől függetlenül nem vagyunk rossz pozícióban, mivel az éllovas Don Pepito is „csak” 22 ponttal rendelkezik.

Apropó, Don Pepito: a legnagyobb riválisunk ellen eddig kifejezetten jól teljesítettünk: a 3. fordulóban 0–0-s döntetlent játszottunk velük, míg a tízedikben 3–0-ra legyőztük őket. Azaz még gólt sem kaptunk tőlük. Ebben pedig a remek védekezésünk mellett óriási szerepe volt a két kapusunknak: Németh Gábornak és Schmidt Gábornak. Gaca összesen 90, míg Smici 30 percen át teljesített hibátlanul a GP elleni két mérkőzésen.

Az őszi szezonban amúgy 35 gólt lőttünk és 17-et kaptunk. A házi góllövőlistán Havasi Marci az első hét találattal, őt követi Horváth Andris hattal, majd Varga Roland, azaz Vacek és Tóth Máté néggyel-néggyel. Utóbbi eredményességéről sok mindent elmond, hogy eddig csupán három találkozón lépett pályára.

Sajnos nem csak a relatíve jó szereplés miatt marad emlékezetes az őszi szezon, hanem a súlyos sérülések miatt is. Németh Ricsinek a második fordulóban szakadt el a térdszalagja, míg Szabella Olivér a harmadik körben, a Don Pepito elleni rangadón, több mint furcsa körülmények között szenvedett súlyos vállsérülést.  Oli szerencsére közel háromhónapos kihagyás után már vissza is tudott térni, még pedig éppen a DP elleni győztes csúcsderbin.

A folytatás 2022. március 28-án következik majd. Persze csak abban az esetben, ha ezt az időjárás is engedi. A bajnokavatásra pedig jövő év júniusának közepéig kell várni.