Isten éltesse sokáig a ma 70 éves Horváth Sándort!

Isten éltesse sokáig a ma 70 éves Horváth Sándort!

Huszonöt évvel ezelőtt hozta létre a Lurkót, 2007-ben pedig óriási szerepe volt az Illés Akadémia megalapításában.

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Horváth Sándort, az Illés Akadémia játékosmegfigyelőjét Illés Béla, akadémiaigazgató.

2006 nyarát írtunk: még nem volt egészen 10 éves a Lurkó UFC, amikor a szombathelyi akadémia létrehozásának gondolatai és tervei az „I. B. F. A.” megalapításának szándéknyilatkozatává alakultak át. Az Illés Béla, a Herman Ottó Szakképző Iskola és Kollégium, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., a Haladás Vasutas Sportegyesület, és a Lurkó Utánpótlás FC által 2006. augusztus 23-án szignált dokumentumban lefektették: az akadémiai projekt megvalósítását kívánják elérni, az akadémiát felépíteni, azt szervezni és előkészíteni az egyetemes magyar labdarúgás színvonalának emelése érdekében. A Horváth Sándor által megfogalmazott egyértelmű célok között szerepelt, hogy a Szombathelyi Haladást saját nevelésű játékosokkal lássa el az akadémia, és aki alkalmas arra, nemzetközi szinten is megállja a helyét.

Amikor megkerestek Horváth Sándorék, hogy legyek a szombathelyi akadémia névadója, óriási örömmel és boldogsággal töltött el. Ám egyben hatalmas felelősség is volt, hiszen, ha megnézzük, hogy milyen neveket viselnek az országban az akadémiák, ez egy óriási dolog. Olyanhoz szeretem adni a nevemet, ami jó és sikeres, hiszen a sportról, versenyzésről és a győzelemről szólt az életem

– mondta akadémiánk 10 éves évfordulóján Illés Béla.

Az alapítás óta eltelt mintegy másfél évtizedben sok-sok munkakörben és funkciót betöltve dolgozott az Illés Akadémián a Vas megyei és a magyar utánpótlás-labdarúgásért Horváth Sándor, aki mindenkor és mindenhol a növendékek érdekeit tartotta szem előtt. Az ő vigyázó és óvó tekintete kísérte végig soktucatnyi Lurkós és Illéses labdarúgó pályafutását.

Ezúton kívánunk mi is nagyon jó egészséget és boldog születésnapot!