Ismét szép akciókat vezettünk

Ismét szép akciókat vezettünk

Hat gólig jutott Horváth András együttese.

Illés Akadémia U19 – GAK U18 6–1 (5–0)
Illés Aka. U19: Molnár-Végh – Kopácsi B., Stefanich, Losontin, Stifter – Bonyhárd, Bolla B., Csörnyei – Bonchis, Udvardi, Takács-Földes. Csereként pályára léptek: Kostyák R. – Kovács B., Mozsár, Zsédely, Kopácsi Á., Baján, Pruska, Garai. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Bonchis (8., 1–0), Bonyhárd (13., 2–0; 14., 3–0; 79., 6–1), Bolla B. (31., 4–0), Stefanich (43., 5–0)

A letámadásunk hamar eredményre vezetett, hiszen már rögtön a meccs elején voltak lehetőségeink, aztán a 8. percben a vezetést is megszereztük. Ekkor Csörnyei Zsombor átadását egy szép átvétel után Bonchis Olivér váltotta gólra, szépen lőtte ki a hosszú sarkot, 1–0. Öt perc múlva egy remekül felépített akció végén Bonyhárd Attila lövése talált utat a kapuba, 2–0. Az első negyedóra zárásaként Bonchis húzott el a jobb szélen, lekészítését pedig a második hullámban érkező Bonyhárd a rövid felsőbe bombázta, 3–0. Bő félóra telt el, amikor négyre nőtt az előnyünk: Bonyhárd lövése kipattant, másodjára azonban Bolla Bálint nem hibázott, 4–0. A 43. percben egy szögletvariáció után is örülhettünk: Bonchis beadását Stefanich Mirkó bólintotta a kapuba, 5–0.

A második félidőből három perc telt el, amikor egy boxon belüli keveredés végén az osztrákok találták meg a labdát, 5–1. Az 55. percben Bonyhárd Attila 12 méteres lövésénél mutatott be nagy bravúrt a gráci kapus. Tíz perc múlva egy vendégpróbálkozás végén a felső kapufa segített ki bennünket. A 77. percben Zsédely Bence kiugratásánál Pruska Dániel lőhetett, ám ezt is fogta a vendégek hálóőre. Két perc múlva ő is tehetetlen volt: Pruska átadását Bonyhárd vette át, egy lövőcsellel elküldte a védőjét és a hosszú sarokba passzolt, kialakítva a 6–1-es végeredményt.

A meccset lehoztuk úgy, ahogy ezt kellett. Hatékony védekezés jellemzett bennünket már az ellenfél térfelén. A terhelést megfelelően osztottuk el – a héten csütörtökön is játszottunk –, de a második felidei helyzetkihasználással nem voltam elégedett

– mondta Horváth András vezetőedző.