Ismét négyszer talált be U16-os csapatunk

Ismét négyszer talált be U16-os csapatunk

A Kelen SC után az UTE együttesét is gólerős játékkal győzték le Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai.

UTE U16 – Illés Akadémia U16 2–4 (1–3)
Illés Aka. U16.:
Farkas – Abért B., Rózsa M. (Blum, 89.), Németh R., Gyapjas – Csalló (Zsiga, 55.), Tóth Á., Palkó – Pljesovszki (Szabó B., 46.), Abért O. (Skravanek, 55.), László. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Csalló (7., 0–1), László (24., 1–2), Abért O. (45., 1–3), Zsiga (71., 11-esből, 2–4)

Nagyon jól indították a mérkőzést akadémistáink, akik egy labdaszerzést követően a 7. percben Csalló Kristóf találatával már 1–0-ra vezettek is. Nem sokkal később Palkó Áron került helyzetbe, de nem sikerült megdupláznia az előnyünket, ugyanis az ellenfél védője önfeláldozó becsúszással menteni tudott. Az első negyedórát így teljes mértékben uralni tudtuk. Éppen ezért jött váratlanul az újpestiek egyenlítése a 17. percben: Törteli Bálint átlövése kötött ki a kapunkban. A 24. minutumban viszont már ismét mi vezettünk: Palkó Áron átadása után László Krisztián bombázott a kapuba. A folytatásban ugyan a hazaiak is próbálkoztak, de a félidő zárásaként Abért Olivér 3–1-re alakította az állást.

Térfélcsere után egy újabb átlövésből nagyon gyorsan szépített az UTE, és mindent megtett az egyenlítés érdekében. Ennek ellenére helyzetek inkább a mieink előtt adódtak. A 71. percben pedig Zsiga Patrik váltotta gólra a saját maga által kiharcolt büntetőt, és ezzel be is állította a 4–2-es végeredményt.

Jól kezdtük a meccset, gyorsan meg is szereztük a vezetést, de sajnos a másodikat nem tudtuk rárúgni. Az ellenfél pedig szinte a semmiből egyenlített. Összességében jól reagáltunk erre, megérdemelten zártuk kétgólos előnnyel a félidőt. Szünet után ránk jött az Újpest és gyorsan szépített, de ekkor is higgadtak tudtunk maradni. Idővel pedig ki tudtunk jönni a szorításból. Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján még akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Viszont a játék képe alapján reálisnak mondható a 4–2-es sikerünk. A győzelmünk értékét növeli, hogy egy jól futballozó Újpest ellen értük el idegenben. Gratulálok a csapatunknak a három pont megszerzéséhez

– értékelte az összecsapást Sátori Barnabás vezetőedző.