Ismét gólokat ajándékoztak U14-eseink az ellenfélnek

Ismét gólokat ajándékoztak U14-eseink az ellenfélnek

A Puskás Akadémia után a Kisvárda csapatával szemben is hazai pályán maradtak alul Szűcs János tanítványai, akik ezúttal is kapitális védekezési hibákat vétettek.

Illés Akadémia U14 – Várda Labdarúgó Akadémia U14 2–3 (1–1)
Illés Aka. U14.: Tóth M. – Kiss B., Tasnádi, Bolla Á., Nyári (Molnár L., 47.) – Kelemen, Söptei (Hende D., 47.), Krone – Virág (Szele, 64.), Klement, Tóth E. (Papp M., 47.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Klement (22., 1–0), Hende D. (70., 2–2)

A mérkőzés elején egyértelműen a vendégek domináltak. Előbb egy szöglet utáni fejessel veszélyeztettek, majd jó 17 méterről találták telibe a keresztlécet. A 11. percben viszont Klement Dávid átadásával Söptei Bálint lépett ki a védők közül, ám lövését védeni tudta a vendégek kapusa. Nem sokkal később Tóth Mártonnak is volt dolga, de szerencsére ő is a helyzet magaslatán volt. A 22. percben azonban már a várdaiak kapusa is tehetetlennek bizonyult: egy jobb oldali szöglet után Klement Dávid szerezte meg számunkra a vezetést. Az első félóra végén Kiss Benedek növelhette volna előnyünket, de lövése az egyik védőről pattant a kapufára. A 31. percben aztán jött a vendégek egyenlítő gólja: egy jobb oldali szabadrúgás után Horvat Andrii bólintott a hálónkba.

Az 1–1-s állásról kezdődő második játékrész eleje ismét a Várdának sikerült jobban: előbb ugyan kihagytak egy óriási ziccert, ám azt követően egy hatalmas védelmi hibát kihasználva átvették a vezetést. A folytatásban a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében és a 70. percben siker koronázta a próbálkozásainkat: Hende Dániel szépségdíjas találattal egalizált. A derbi utolsó pillanataiban aztán a srácok ismét feltálalták maguknak a feketelevest: egy egészen gyermeteg védelmi hibából adódóan újabb gólt kaptak, aminek köszönhetően 3–2-re elveszítették az összecsapást.

Két teljesen egyforma csapat játszotta a mérkőzést, melyen 20 másodpercenként rúghattak szabadrúgást a küzdő felek. Nem biztos, hogy ilyen szinten szerencsés dolog szétfújni egy meccset. Sajnos ezekből a pontrúgásokból kaptunk három gólt. Ismét nagyon csalódott vagyok, mert úgy gondolom, hogy most sem érdemeltünk vereséget. De amíg ilyen kapitális hibákat vétünk védekezésben, addig nem fogunk pontot szerezni

– nyilatkozta a derbit követően Szűcs János vezetőedző.