A kapusok játszották a főszerepet

A kapusok játszották a főszerepet

Gól nélküli döntetlenre végződött az Illés Akadémia Edzőinek összecsapása a Don Pepito együttesével. Sajnos Szabella Olivér személyében újabb kulcsjátékosunk szenvedett súlyos sérülést.

A Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság A-csoportjának harmadik fordulójában csúcsrangadóra került sor, ugyanis az előző kiírás aranyérmese, az Illés Akadémia találkozott az ezüstérmes Don Pepitóval. Ennek megfelelően óriási iramban kezdtek a csapatok, mindkét cerberusnak bőven volt dolga. Igaz, azért Németh Gábornak kellett nagyobbakat védenie. A 9. percben például csak óriási bravúrral tudta Gaca megmenteni kapunkat a góltól. A kontrából viszont Havasi Marci került ziccerbe, de lövését Táncsics András hárította jó érzékkel. Az első negyedóra végén aztán egy parádés kényszerítőzést követően Halmai Ramon vezethette egyedül az ellenfél kapujára a labdát, de lövése elkerülte a bal felső sarkot.

A 0–0-s állásról kezdődő második félidő sajnos egy súlyos sérüléssel indult: Szabella Olivér esett olyan balszerencsésen a vállára, hogy mentőt kellett hozzá hívni. A folytatásban aztán a Gacát váltó Schmidt Gábornak kellett többször is bizonyítania, hogy ő is jó formában van. A 49. percben viszont Havasi Marci indított útjára egy újabb föld-levegő rakétát, és Táncsics Bandi csak nagy bravúrral tudta a lasztit a kapufára paskolni. Nem sokkal később Smici parádézott: egy megpattanó lövést hárított szinte hihetetlen reflexmozdulattal. Mivel gól a derbi hajrájában sem született, 0–0-ra végződött a rangadó. Így három fordulót követően mindkét gárda hét ponttal áll a tabellán. A Don Pepito gólkülönbsége 9–0, míg a miénk 10–2. Ennek köszönhetően pillanatnyilag ők az elsők, míg mi a második pozíciót foglaljuk el.

A hét elején már meg is operálták az előző mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedő Németh Ricsit. Remélhetőleg Szabella Olivérnek nem kell műtőasztalra feküdnie. Mindkettőjüknek mielőbbi felépülést kívánunk!

Illés Akadémia Edzők – Don Pepito 0–0