Az U16 kikapott Nagymartonban

Az U16 kikapott Nagymartonban

Többen visszatérhettek a korábban betegek közül.

Fussballakademie Burgenland U16 – Illés Akadémia U16 3–0 (2–0)
Illés Aka. U16: Molnár-Végh (Németh H., 46.) – Bonchis, Bodrogi (Stefanich, 46.), Deme, Szentkirályi – Smeringa, Csörnyei, Horváth A. (Balikó, 46.) – Baján, Takács-Földes, Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.

Már-már bajnoki keretnyi játékossal számolhatott Németh Richárd és Körhöcz György a mattersburgiak elleni nemzetközi felkészülési találkozón. A nagy szél miatt azonban igazán játék nem alakult ki, küzdöttek az elemekkel a felek. Nem volt benne a mérkőzésben az a védekező harmadban elkövetett hiba, amiből megszerezték a vezetést a hazaiak. A bekapott gól elbizonytalanított bennünket, így újabb találatot vittek be az osztrákok, így a szünetre kétgólos hátrányban mentünk. A második félidőt jól kezdtük, inkább előttünk adódtak lehetőségek a szépítésre, ám egy átlövésből szűk egy óra után már a harmadik találatukat is megszerezték a nagymartoniak, ezzel el is döntve a találkozót.

Elég nehéz körülmények között játszottunk, a nagy szél miatt igazán sok futball nem alakulhatott ki. Volt egy ziccerünk és még egy komoly lehetőségünk, amelyek kimaradtak, majd egy labdakihozatali hiba után megszerezték a hazaiak a vezetést. Mi ebbe bele is zavarodtunk, és újabb gólt kaptunk. Folyamatosan vették át az irányítást és kerekedtek fölénk az osztrákok. Az átmenetek adok-kapokjában inkább feléjük billent a mérleg. Több lehetőségünk volt arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de egy átlövésből eldőlt a meccs. A legfőbb pozitívum, hogy végre hosszú-hosszú idő után a betegségből visszatérők játszottak legalább egy félidőt

– értékelte a látottakat Németh Richárd.