Illés Akadémia-siker Répcelakon

Illés Akadémia-siker Répcelakon

Két nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornát is rendeztek a répcelaki Szarka Zoltán Sportközpontban. Az U11-eseknél az Illés Akadémia-Haladás megnyerte a viadalt, a Haladás VSE a negyedik lett.

A Sopron Bank Kupa U9-es tornán 19 – magyar, szlovák, osztrák, szlovén – együttes indult – megyénket a rendező, Vargovics Zsolt és Lengyel Miklós vezette Lurkó UFC két csapattal képviselte. A Lurkó „Zöld” a csoportmeccsek során a Győr és a Grazer AK Junior együttesét 1-0-ra verte, a MOL Vidivel 1-1-re végzett, a Wiener SC-től 1-0-ra kikapott, így második helyen jutott a 16 közé. A Lurkó „Narancs” a Nagykanizsától és a Slovan Bratislavától 5-0-ra, az Újpesti TE-t-ől 6-0-ra kapott ki, negyedik helyen végzett csoportjában, de visszalépés mégis miatt a nyolc közé jutott. A Lurkó Zöld a Honvédtól 1-0-ra, a Narancs a ZTE-től 5-1-re kapott ki – így mindkét gárda a 9-16. helyért folytathatta. A Zöld együttes a Narancsot 9-2-re, a Főnix Goldot 4-3-ra legyőzte, a Flyeralarm Admira ellen gólnélküli döntetlenre végzett, büntetőkkel 4-3-ra kikapott – végül a tizedik helyen végzett. A Narancs a Zöldek elleni vereség mellett a Slovan Bratislavától 4-1-re kikapott – végül a 16. helyen zárt. A tornát a MOL Vidi nyerte.

Az U11-eseknél a Red Line Kupán öt ország 19 csapata vett részt, magyar, szlovák, horvát, szlovén és osztrák gárdák szerepeltek. Az Szűcs János, Somfalvi Péter vezette Illés Akadémia-Haladás a csoportmeccsek során a Sopront 2-0-ra, az Inter Bratislavát 3-0-ra, az Illés Akadémia U10-U11-es együttesét 6-0-ra legyőzte, az FTC-vel gólnélküli döntetlent játszott. A vasiak első helyen jutottak tovább, majd az egyenes kieséses rendszerben a Brnót 2-0-ra, a Pécset 1-0-ra, majd a Főnix Goldot 2-0-ra verték. A döntőben az FTC-t 1-0-ra győzték le, így végül kapott gól nélkül megnyerték a viadalt. A Neczpál Gábor irányította Haladás VSE a Veszprémet 3-1-re legyőzte, a Jaz Gu Süddel gólnélküli döntetlenre végzett, a Pécstől és a Maribortól 2-0-ra kikapott. A Haladás a negyedik helyen jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a ZTE-t 3-1-re, a negyeddöntőben a Győrt 3-2-re győzte le, az elődöntőben viszont az FTC-től 5-1-re kikapott, a bronzmérkőzésen pedig a Főnix Gold 3-1-re bizonyult jobbnak a szombathelyieknél.

Állnak, balról: Szűcs János edző, Tóth Erik, Virág Ádám, Söptei Bálint , Klement Dávid, Geller Marcell, Haág Benjámin, Molnár Levente, Kálócz Dávid, Somfalvi Péter edző. Elöl: Hende Noel, Tasnádi Áron, Őri Krisztofer, Bosits Botond, Hende Dániel, Meskó Márk, Németh Bence. Fotó: Söptei Gábor

– Nívós színvolanú, kiváló körülmények között megrendezett tornán vagyunk túl – mondta Szűcs János a Lurkó honlapjának. – Amit elterveztünk azt sikerült is megvalósítanunk. Magas letámadással igyekeztük megakadályozni az indításokat, ezáltal elértük, hogy az ellenfelek nem tudtak mögénk berúgott labdákkal zavart kelteni. Labdaszerzés után pedig gyorsan átmentünk támadásba. Jól működtek a játék kapcsolatok szép támadásokat vezettünk. Rendkívül pozitív, hogy a helyzeteinket most jól használtuk ki, ez pedig az eredményben is megmutatkozott. Védekezésben, mind egyéni és csapatszinten nagyszerűen teljesítettünk. Büszke vagyok a fiúkra, mert az edzéseken kiválóan alázatosan dolgoznak, jobbnál jobb teljesítnényt nyújtottak hetek óta, de valahogy a tornagyőzelem nem akart összejönni….Azonban ma megérdemelten miénk lett a kupa!