Európa talán legnagyobb U11-es tornáján bronzérmet szerzett az Illés Akadémia csapata Belgrádban

Európa talán legnagyobb U11-es tornáján bronzérmet szerzett az Illés Akadémia csapata Belgrádban

Mindössze az elődöntőben szenvedtünk vereséget. Az AS Roma skalpját is begyűjtötték a srácok.

Európa legnagyobb U11-es tornájaként aposztrofált Champions Trophy belgrádi döntőjében szerepeltünk. A körülmények amolyan balkáni hangulatot árasztottak, de ettől eltekintve színvonalas, jó rendezvény volt. A döntőt Európa egyes országaiban 16 selejtezőtorna előzte meg. Játékosaink két selejtezőn végeztek a második helyen de az utolsóról kijutottak a belgrádi döntőbe. Európa számos nemzete képviseltette magát a fináléban Portugáliából Olaszországból, Németországból, Oroszországból, Azerbajdzsánból, Ausztriából, Romániából, Szlovéniából, Boszniából …. stb. és az idei rendező Szerbiából.

A tornán 8+1-es játékrendszerben játszottak a csapatok.

Csoportmérkőzések :

Illés Akadémia – 1 FC Wilmersdorf (német) 0:0

Illés Akadémia – Ilicko Brcko (bosnyák) 2:1 (Tóth Erik, Virág Ádám)

Illés Akadémia – Inter Bratislava (szlovák) 1:0 (Söptei Bálint)

Illés Akadémia – PK Presing Pozarevac (szerb) 1:0 ( Söptei Bálint)

Az első napon 3 győzelem és egy döntetlen volt a mérlegünk a csoportmérőzések során, valamennyi ellenfelünk jó játékerőt képviselt, a berlini együttes különösen. Csoportelsőként a felső ágon az OFK Belgrad stadionjában  folytattuk.

A második napon a legjobb 16 csapat nagyon magas szintet képviselt, testközelben láthattunk olyan csapatokat, akik az európai utánpótlásban is meghatározóak, SL Benfica, Crvena Zvezda Belgrad, AS Roma, NK Olimpija Ljubljana, Admira Wacker, valamint számos olyan csapatot, akik szinte semmivel nem maradnak el a nagy nevektől.

Ebben a mezőnyben egy nagyon emlékezetes, hatalmas iramú meccsen az AS Roma-t 1-0-ra legyőzve jutottunk  a legjobb négy közé.

Illés Akadémia – NK Olimpija Ljubljana (szlovén) 1:1 (Németh Bence)

Illés Akadémia – SCS Ghiroda 0:0

Illés Akadémia – AS Roma 1:0 (Tóth Erik)

Következett az elődöntőben a szlovén NK Bistrica.

Illés Akadémia – NK Bistrica (szlovén) 1:2 (Klement Dávid)

Az elődöntő sajnos nem sikerült, pedig itt játszottunk a legjobban, hiába vezettünk és irányítottuk a meccset két buta góllal veszítettünk.

A harmadik helyért az Admira Wacker lett volna az ellenfél, azonban a brutális vihar és villámlás miatt, nem rendezték meg a mérkőzést, ezért két bronzérmest hirdettek ki a rendezők.

Szűcs János edző :

Abszolút várakozás feletti, nemzetközi szinten is óriási siker, kiváló mezőnyben. Nemcsak a helytállás és az eredmény miatt lehetünk büszkék, hanem amiatt is, hogy tudtuk a saját akaratunkat, játékunkat érvényesíteni valamennyi ellenfél ellen, valamint azt a versenyzői nagyságot, mentális bázist, amit mindig hiányolunk és talán a magyar futball egyik legnagyobb hiányossága. Abszolút európai szintű volt a két nap alatt a csapat.

Ilyen élményekért érdemes dolgozni, edzeni, áldozatokat hozni.

A srácok parádés tavaszt produkáltak, minden szinten nagyot fejlődtek, hatalmas potenciál van ebben a korosztályban, dolgozni fogunk tovább, hogy minél több játékos álma valóra válhasson!

Köszönjük az Illés Akadémia a Lurkó UFC és a szülők támogatását, hogy részt vehettünk ezen a tornán! 

A CSAPATNAK pedig óriási gratuláció!!!

A belgrádi sikert elért játékosaink :

Őri Krisztofer, Németh Bence, Bosits Botond, Tasnádi Áron, Molnár Levente, Palkó Áron, Meskó Márk, Söptei Bálint, Hende Dániel, Németh Bence, Tóth Erik, Klement Dávid, Kálócz Dávid, Virág Ádám,

Szűcs János vezetőedző, Somfalvi Péter edző, Szalai János masszőr, Bárdics Csaba 

A torna végeredménye :

1. Crvena Zvezda

2. NK Bistrica

3. Illés Akadémia, Admira Wacker

5. SL Benfica