Ikszelt az Illés Akadémia U17

Ikszelt az Illés Akadémia U17

Kovács László csapata cseh ellenféllel küzdött meg.

Illés Akadémia U17 – 1. FC Slovácko U17 1–1 (1–0)
Illés Aka. U17:
Molnár-Végh – Szabó L., Frák, Kovács B., Stifter – Mozsár, Bonyhárd, Mayer – Zsédely (Vér, 66.), Katona, Pruska. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Zsédely (32., 11-esből, 1–0)

Kifejezetten jó kapcsolatot ápol egymással a szombathelyi és a magyarhradisi klub, ezúttal pedig a csehek látogattak Vasba két korosztályukkal is.

Egymásnak ugrottak a csapatok, és hamar nagy helyzetet alakítottak ki a vendégek, ám a visszazáró Pruska Dániel remekül szerelt a saját 16-osán belül, nem sokkal később pedig egy 26 méteres szabadrúgásnál vetődött a labdára Molnár-Végh Marcell. Mi két veszélyes szöglettel válaszoltunk a cseh helyzetekre. A 20. percben Bonyhárd Attila csalta a távolságot a 16-os környékén, majd középről fölé lőtt. A mi sarokrúgásainkban továbbra is benne volt a veszély: általában a rövid oldalra érkeztek és élesen, amit üggyel-bajjal tudtak a vendégek hárítani. Bő fél óra telt el, amikor Katona István került a földre a büntetőterületen belül, 11-es! Zsédely Bence magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult: jobbal, a jobbra ugró kapus mellett a bal sarokba gurított, 1–0. Öt perc múlva, a védőkről lecsorgó labdát Katona lőtte kapura, a hálóőr pedig a bal oldali kapufa segítségével hárított, míg a következő támadás végén Mozsár Dávid 23 méteres lövéssel tornáztatta meg a cseh kapust, aki ezúttal megfogta a löketet.

A szünet után miénk volt az első helyzet: szép akció végén Zsédely viharzott el a jobb szélen, középreadásába azonban csak belekapni tudott a támadáshoz csatlakozó Pruska – azonban az egész összjáték nagyon jól nézett ki. Lövéssel válaszoltak a sötétkékek, de Molnár-Végh magabiztosan hárított. Bravúrt mutatott be kapusunk a 60. percben is, amikor egy jobb oldalról érkező beadás után a vendégek karmestere senkitől sem zavartatva 15 méterről lőtt, ám a végállomás ezúttal is MVM volt! A 75. percben elaludtunk: egy szöglet után röviden szabadítottunk fel, a magyarhradisiak ismét építettek az akciójukat, és a 16-oson belülre juttatott labdát nagyon szépen vette át Zelina, és 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1–1.

A remek iramú találkozón az első félidőben több lehetőségünk adódott, az egygólos előny azonban nem volt elég a győzelemhez.

Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, akikkel szemben agresszívan, gyorsan kellett játszanunk, ráadásul a csehek technikai téren is remekül felkészültek voltak, így komplex feladat állt előttünk. Iramát tekintve kifejezetten jó meccs van mögöttünk. Kifejezetten tetszett az első félidő: támadólag léptünk fel, sok labdát szereztünk, jók voltak az átmeneteink, több gólhelyzetet is kialakítottunk. Szünet után voltak üresjárataink: a játékosok mostantól játsszák – nagyrészt – végig a mérkőzéseket. Eddig „félidőztünk”, azaz ezzel a találkozóval állunk át más típusú terhelésre, ezért is volt visszaesés a második játékrészben. Ráadásul csak egy cserével számolhattam. A küzdőszellem azonban ekkor is töretlen volt, ami a jövőre nézve rendkívül biztató

– mondta Kovács László a találkozót követően.