Az utolsó 10-15 percre elfogytunk

Az utolsó 10-15 percre elfogytunk

A mérkőzés hajrájában négy gólt is kapott U16-os csapatunk, így végül 5–1-re nyerte meg a mérkőzést cseh ellenfelünk.

Illés Akadémia U16 – 1. FC Slovácko U16 1–5 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Németh H. – Bonchis, Szentkirályi, Deme, Kopácsi B. – Smeringa, Csörnyei, Wolf – Baján, Sabia, Takács-Földes. Cserék: Máté, Koósz. Vezetőedző: Németh Richárd.

Gólszerző: Baján (15., 1–0)

Kifejezetten jól kezdték a mérkőzést Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai, akik egyértelműen felvették a kesztyűt a kőkeményen játszó vendégekkel. Az első negyedóra végén pedig Baján Roland szép szólójának a végén még a vezetést is sikerült megszerezni. A 20. percben viszont emberhátrányba kerültünk, ami alaposan meg is zavarta a mieinket. Ennek ellenére a 41. percig álltuk a sarat, ám akkor a cseheknek összejött az egyenlítés, így a szünetben 1–1-re álltak a küzdő felek.

Térfélcserét követően visszaállt a 11:11 elleni játék, ennek köszönhetően pedig már egyik gárda sem játszott egyértelmű fölényben. A 75. percben aztán akadémistáink előtt adódott egy nagy ziccer, de Wolf Gergő lövése nem talált kaput. Nem sokkal később viszont a vendégek jobban céloztak és góllal fejeztek be egy jobboldali akciót. Erre Takács-Földés Olivér még postafordultával válaszolhatott volna, de közeli fejesét bravúrral védte a Slovácko kapusa. Az utolsó percekre aztán teljesen elkészültek az erejükkel a mieink és ezt kihasználva a vendégek még újabb három találatot értek el és így 5–1-re nyerték meg a mérkőzést.

Nagyon jó első 20 percet produkáltunk és közben a vezetést is sikerült megszereznünk. Ezt követően azonban jött a kiállítás, ami kizökkentette a ritmusból a csapatunkat és igazából a folytatásban sem igazán tudtuk a saját játékunkat játszani. Az az igazság, hogy a héten két nagyon kemény nemzetközi meccset játszottunk, ami ennek a szűk keretnek picit sok volt. Ha húszan lennénk, akkor más lett volna a helyzet. Ennek ellenére nagyon sok biztató elemet láttam a játékunkban. Viszont az utolsó 10-15 percre tényleg teljesen elfogytunk

– értékelte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.