Ikszelt a stadionban az U17

Ikszelt a stadionban az U17

Tompán játszottunk, döntetlen lett a meccs vége.

Illés Akadémia U17 – ETO FC U17 1–1 (0–1)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Frák, Kovács B., Nagy B., Stifter – Kopácsi Á., Mozsár, Mayer (Szentkirályi, 89.) – Pruska (Bonyhárd, 74.), Katona, Baján (Szabó L., 89.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Kopácsi Á. (79., 1–1)

Az Országos U17-es bajnokság A-csoportjának tavaszi nyolcadik fordulójában nyugat-dunántúli zöld-fehér összecsapást láthatott a Rohonci út, hiszen az Illés Akadémia a Haladás Sportkomplexumban fogadta az ETO FC együttesét. A mieink a legutóbbi négy meccsükből háromszor is három pontot szereztek, a győriek viszont még nem nyertek tétmeccset 2022-ben.

Rövid ismerkedés után Kovács Martinnak kellett először védenie: a 13. percben egy 20 méteres lövést fogott vetődve kapusunk. Nem sokkal később azonban ő is tehetetlen volt: Sós László 21 méterről élete gólját rúgta a bal felső sarokba, 0–1. Picit meg is fogott bennünket a találat: Kovács Martin újabb védése, és Kovács Bence blokkolása is kellett ahhoz, nehogy hamar kettőre növekedjen a győri előny. Sőt, egy balról behozott labda után újfent óriási bravúrt mutatott be kapusunk, amikor egy 14 méteres lövésnél a bal felső elől mentett szögletre. Az első félóra végén kezdtünk éledezni: Mayer Gergő szlalomozott be a bal szélről, majd 14 méterről jobbal nem sokkal lőtt a rövid sarok mellé. A 38. percben Pruska Dániel éles szögletét üggyel-bajjal tisztázta a vendégkapus.

Hamar hazai helyzetet láthattunk a szünet után, Pruska lapos lövését bravúrral ütötte szögletre Sebők. Aztán sokáig leült a meccs. A 75. percben Mayer szabadrúgását Kovács Bence fejelte mellé. A 79. perc hozta meg az egyenlítést: Mayer Gergő lépett be a bal szélről, levitte a labdát az alapvonalig, középre adott labdáját pedig Kopácsi Áron pofozta be közelről, 1–1! A hajrá a vendégeké volt: egy szabadrúgás utáni fejest védett Kovács Martin, fél perc múlva egy 22 méteres lövés a felső lécünkön csattant, majd a 89. percben jogos 11-eshez jutottak a vendégek, ám a végrehajtó a bal sarok mellé lőtt. A hosszabbítás perceiben Frák Marcell cselezte be magát jobbról, ám ballábas, 16 méteres lövését fogta a vendégek kapusa.

A mieink fásultak voltak ma, sokkal kevesebb lehetőségünk volt, mint amennyit megszoktunk: a vendégek álltak közelebb a győzelemhez.

Enerváltan és lassan játszottunk: kimondottan az első félidőben veszítettünk el sok párharcot. Sőt, a lecsorgó, lepattanó labdákat is a győriek szedték össze, amiből több akciót is vezettek, és egy ilyen után meg is szerezték a vezetést. Ebből a helyzetből próbáltunk meg a II. félidőben kijönni. Kevés volt ma a jó teljesítmény. Abban bíztam, hogy egy-egy játékos produkciójának a feljavulása eredményt hozhat. Jól is kezdtük a szünet után, volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk, aztán megint kiengedtük az ellenfelet. A hajrára fordulva megszületett az egyenlítő gólunk. A végén az ő lábukban és a miénkben is benne volt a győztes gólt megszerzésének az opciója, de ki kell mondanunk: a mai napon mi nem érdemeltünk győzelmet

– mondta Kovács László a találkozó után.