Három gól, három pont

Három gól, három pont

Luki András vezette U15-ös leány korosztályunk 3–0-s győzelmet aratott az Astra ellen az alsóházi rájátszás első fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Astra-Activtek HFC-Üllő U15 3–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Farkas L. (Németh Zs. 41.) – Lakatos L., Ceglédi B., Bukor Z., Giczi K. – Sági F., Takács M., Alasz H. – Csombor L., Nagy B. (Hopp K. 61.), Vass A. (Ferenczi H. 41.) Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (21., 1–0; 52., 3–0), Csombor L. (27., 2–0)

A bajnokság második szakaszának nyitánya várt szombat délelőtt U15-ös csapatunkra, a lányok az Astra együttesét látták vendégül. A mieink hazai pályán 9–0-s, Budapesten pedig 12–0-s győzelmet arattak mostani ellenfelükkel szemben az alapszakaszban. Már az első percekben érezhető volt, hogy melyik csapat erősebb, sokat birtokoltuk a labdát, többször meg is szereztük azt már a vendégek térfelén, ebből pedig veszélyeztetni tudtunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a 21. percben pedig megtört a jég, Alasz Hanna révén a vezetést szereztünk (1–0). A lendületünk ezután is megmaradt, Csombor Luca megduplázta ez előnyt, így az első játékrész után 2–0-ra vezettünk. A fordulás után is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a játék főként a vendégek térfelén folyt, több alkalommal is közel jártunk az újabb gólhoz. Ezt végül Alasz Hanna lőtte, egy kisszöglet után szép egyéni akcióval szerezte meg csapata harmadik, önmaga második gólját (3–0). A hátralévő időben is a mieink akarata érvényesült, és bár újabb találatot nem szereztünk, a győzelem nem forgott veszélyben, 3–0-s sikert arattunk. A következő játéknapon idegenbeli túra vár a csapatra, a szegedi St. Mihály FC otthonába látogatnak Luki András tanítványai.

Összességében elégedett lehetek, mert sikerült nyernünk, az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy nem láttam a lányokon azt az élességet, koncentráltságot, mind mondjuk az ETO ellen három héttel ezelőtt, emiatt pedig van bennem egy kis hiányérzet. Egy füves edzéssel a hátunk mögött érkeztünk a találkozóra, úgy gondolom, ez is közrejátszott abban, hogy egy-egy passznál, indításnál nem tudtuk belőni, felmérni a távolságot, az erősséget. A héten a labdakihozatalokat gyakoroltuk, ezt igyekeztek is alkalmazni a lányok. A tudatos mozgások rendben voltak, néhányszor meg is tudtuk csinálni a visszalépést, valamint a szélső védők beindulását, de meg kell tanulnunk, hogy ezt a pálya középső zónájában is meg lehet csinálni, valamint technikailag azért még csiszolnunk kell ezeket, és akkor sokkal jobbak leszünk. A fölény végig megvolt, az első félidőben talán kicsit jobban, mentünk előre végig, gratulálok a lányoknak

– értékelt Luki András vezetőedző.