Ikszelt a Rohonci úton a Haladás

Ikszelt a Rohonci úton a Haladás

Tóth Milán és Debreceni Zalán kezdő volt, Kállai Kevin csereként állt be.

Áztatta az eső a Rohonci út gyepszőnyegét, de ez különösebben nem zavarta azokat a nézőket, akik végre focimeccset választhattak vasárnap késő délutáni programként. A Haladás Sportkomplexum adott otthon a Szombathelyi Haladás–Debreceni Egyetemi AC-találkozónak: a vasiaknak volt bőven javítanivalója, ugyanis az elmúlt két meccsen gólt sem rúgtak, míg március 7-e óta nem tudtak nyerni hazai környezetben. Mátyus János ezen a napon két Illés Akadémia-játékost jelölt a kezdőbe: Debreceni Zalánt és Tóth Milánt, míg a padon Szekeres Enzó, Horváth Rajmund és Kállai Kevin várt bevetésre. Korábbi akadémistánk közül Medgyes Zoltán és Kiss Bence kezdett, míg Doktorics Áront, Németh Máriót és Jancsó Andrást a cserék közé jelölte a szakmai stáb.

Hamar hátrányba került a vasi gárda: a 8. percben egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra a DEAC. Kis túlzással mondhatjuk, hogy a 20. percben másodszor lépett át a térfélen a debreceni gárda, és újból betalált, ezúttal egy 15 méteres lövés került a bal felső sarokba, 0–2. Gyorsan visszajött a meccsbe a Haladás: a 26. percben Tóth Milán a jobb oldalról lépett be a 16-oson belülre, ahol felrúgták, ez is 11-es! A labda mögé Dragóner Filip állt, lövését védte a vendégkapus, de kipattanót a hálóba bólintotta a csatár, 1–2. A Haladás támadói sokat változtatták pozíciójukat, így Tóth Milán a bal szélről is helyzetbe került, ám ekkor csak az oldalhálót találta el. A szünetben tehát egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző-tábla.

Fordulás után hamar jött az egyenlítés: Medgyes Zoltán húzott jobbról befelé párhuzamosan a 16-os vonalával, majd középről, 21 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–2! A 61. percben egy szabadrúgás utáni kipattanót Tóth a 16-os vonaláról kapásból lőtt vissza, nem sokkal ment fölé.

Ezek után inkább kisebb lehetőségek adódtak előttünk, lövésig eljutottunk, de újabb találatot nem tudott szerezni a Haladás, így maradt a 2–2-es végeredmény.

A találkozót követően Tóth Milán nyilatkozott: az interjú megtekinthető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.