Iksz az U12-es zöld-fehér összecsapáson

Iksz az U12-es zöld-fehér összecsapáson

A Győr szerezte meg a vezetést, de az akaratban föléjük kerekedő Illés Akadémia egyenlíteni tudott.

Illés Akadémia U12 – ETO FC Győr U12 1–1 (0–0)
Illés Akadémia U12.: Szalai-Horváth – Mórocz, Laczó, Szántó – Vert, Hideg – Horváth V., Grádvohl, Papp M. Cserék: Moldován, Módly, Hányi, Horváth Á., Molnár B. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerző: Papp M. (51., 1–1)

Egymást követően három rangadó is vár U12-es együttesünkre. Takács Csaba tanítványai ma az ETO-val, a jövő héten a Zetével, majd ismét az ETO-val meccselnek. Ezen a találkozón – ami a parafás műfüves pályánk első hivatalos Illés Akadémia-mérkőzése volt – a vendégek tudtak némi fölényt kialakítani, de látszott, hogy mindkét csapat felkészült a másikból. Valamivel a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, és a második félidőben 10 perc elteltével előnybe is kerültek. Ehhez azonban kellett egy, a középpályán csúnyán elpasszolt labda. A bekapott gól felpaprikázta a mieinket, és mindent elkövettek a fehérmezesek, hogy kiegyenlítsenek. Az 51. percen Módly Samu szerzett labdát a jobb oldalon, pontos centerezését pedig a mintaszerűen érkező Papp Máté váltotta gólra, 1–1. Hozzátesszük: ez volt az első, kaput eltaláló lövésünk a meccsen. Amit a hajrában követett még egy, de akkor védeni tudott a győri kapus. Az utolsó percekben az ETO is aktivizálta magát, és az 55. percben Szalai-Horváth Alex védett lábbal óriásit, majd az 58. percen – ha az előbb az „óriási” szót használtuk, akkor most – egy földöntúli védéssel piszkálta szögletre a hosszú felső sarok felé szálló játékszert. Talán a kapura veszélyesebb volt a vendégcsapat, de akaratban a mieink az ellenfelük fölé nőttek, így a döntetlen igazságosnak mondható.

Az első félidőben az ellenfél enyhe mezőnyfölényt harcolt ki, jobban játszottak. Mi enerváltak, lassúak voltunk, rossz döntéseket hoztunk labdaszerzések után. Mivel sokat birtokolták a labdát, ez vett ki belőlünk bőven védekezésben, azaz támadásban nem voltunk hatékonyak. A kontráink nem voltak pontosak. A bekapott gól után feltoltuk a védekezésünket, ez bejött: sokszor felértünk az ellenfél kapuja elé. Egyenlítettünk, de ezek után nekik is volt lehetőségük. Összességében jó csapat ellen futballoztunk, de mi tudunk ennél jobban játszani

– nyilatkozta Takács Csaba a mérkőzést követően.