Győzelem a szuperrangadón

Győzelem a szuperrangadón

Az Illés Akadémia ötösre vizsgázott az ETO elleni csúcsmeccsen.

Illés Akadémia U13 – ETO FC Győr U13 5–0 (2–0)
Illés Akadémia U13.: Németh B. – Kiss B., Bolla, Tasnádi, Molnár L. – Meskó, Söptei, Hende – Virág, Tóth E., Klement. Cserék: Őri, Tóth M. – Szele, Vámos, Nyári. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Klement (10., 15.), Nyári (44., 57.), Söptei (50.)

Az első pár perc tapogatódzását követően a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést. Előbb a védők mögé belőtt labdát vette át jól Klement Dávid, aki a 16-oson belülre lépve a rárontó kapust is kicselezve lőtt a hálóba, 1–0. Az első negyedóra végén pedig Kiss Benedek labdaszerzése után Virág Ádámnak passzolt, aki kiugratta Klementet, ő pedig 8 méterről laposan a jobb alsóba lőtt, 2–0. Már az első félidőben lezárhatta volna a meccset, ám a kapufa megmentette a győrieket.

A második félidő közepén Klement az ötös sarkáról picit kisodródva még kapura lőtt, a kapus védett, ám a kipattanóra Nyári Olivér reagált leggyorsabban, megszerezve a harmadik gólunkat. Az 50. percen Szele 15 méteres lövése a felső lécről lepattant, Söptei lecsapott rá, és a jobb alsóba belsőzött, 4–0. A hajrában Vámos György labdaszerzése után Nyári kapta a labdát, aki a 16-os sarkáról a hosszú alsóba lőtt, kialakítva az 5–0-ás végeredményt.

A mieink ilyen arányban is teljesen megérdemelten győztek a rivális ellen, és készülhetnek a ZTE elleni, idegenbeli találkozóra.

Végre játszhattunk a Győr ellen, már nagyon vártuk ezt az erőfelmérőt. A bajnokság egyik legjobb csapata ellen futballozhattunk. Elégedett vagyok a srácokkal: folyamatosan fejlődnek. Érdemes velük dolgozni, jól veszik át a tanultakat. A szokásos játékunkat megmutattuk, gyönyörű gólokat szereztünk. Ami ránk jellemző, azt visszakaptam. Persze vannak apró hibák, de az egyéni- és csapatfejlődésben is szépen haladnak előre a fiúk – mindezt bizonyította a mai mérkőzés is. A győzelmünkhöz nem fért kétség

– nyilatkozott a mérkőzés után a 12 mérkőzés után továbbra is 100%-os csapatunk vezetőedzője, Szűcs János.