Jól indult, de vereség lett a vége

Jól indult, de vereség lett a vége

A pécsiek jobban használták ki a lehetőségeiket és hátrányból fordítva, elvitték a három pontot Szombathelyről.

Haladás-Viktória U16 – PMFC U16 1–3 (1–2)
Haladás-Viktória FC U16:
Szabó K. – Ferenczi H., Varga Zs. (Csarnai Z. 55.), Jánosi D., Szabó L. (Sarang R. 41.) – Csejtei E., Kutasy L. (Hopp K. 24.), Egervölgyi L. – Kleinert P., Szabó F., Kovács L.  Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Csejtei Emília (5., 11-esből, 1–0)

Kellemes, napos időben, a múlt heti budapesti győzelemmel a tarsolyukban, a Pécsi MFC-Sportolda együttese ellen léptek pályára U16-os lányaink.

Szinte a kezdősípszótól látszott, hogy két, jól felkészített, szervezett csapat találkozik egymással, amely bátran vállalja a nyílt játékot. A Haladás-Viktória számára ez gyors eredményben is megnyilvánult, az 5. percben Szabó Fanni futott el a szélen és tört a kapu felé, a védők pedig csak a tizenhatoson belül, szabálytalanul tudták megállítani. A jogos büntetőt csapatkapitányunk, Csejtei Emília értékesítette.  A folytatásban kiegyenlített lett a játék, harcos, küzdős mérkőzés kerekedett a találkozóból. A félidő hajrájához közeledve aztán egy rövidzárlat után két percen belül kétszer is betaláltak a pécsiek, ezzel pedig ők vonulhattak előnnyel a szünetre.

A térfélcserét követően a fehérmezes hazaiak megpróbálták minél hamarabb megszerezni az egyenlítő gólt és nyomás alá helyezni ellenfelük kapuját, a támadásokból azonban hiányoztak a kreatív, váratlan megoldások. A pécsiek fizikai erejüket is jól használták, sok párharcot tudtak megnyerni, ami finoman szólva sem könnyítette meg akadémistáink dolgát. A mérkőzés utolsó negyedében a fáradtságból adódóan sok hiba csúszott a szombathelyiek játékába, ez pedig nem segítette elő a támadásépítéseket. A vendégek aztán még egy alkalommal betaláltak, így alakult ki az 1–3-as végeredmény.

Jól kezdtük a találkozót, lendületesen, agilisan futballoztunk, ez viszont valamiért megrekedt a folytatásban. Pontatlanok voltunk, álmosan játszottunk, nem tudtunk úgy felpörögni, ahogyan azt szerettük volna. Egyik csapat sem tudott igazán sok helyzetet kidolgozni, de ami volt, azokkal a hibáinkat kihasználva a pécsiek sáfárkodtak jobban. Ebben az összeállításban most léptünk pályára először, több U14-es játékosnak is lehetőséget adtunk. Mindenképpen ki kell pihennünk ezt a mai mérkőzést, kijavítani a hibáinkat, majd pedig gőzerővel készülni a tabella harmadik helyén álló St. Mihály FC elleni találkozóra. A mai mérkőzés egyik legnagyobb tanulsága, hogy kapura lövés nélkül nehéz betalálni

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.