A címvédő ellen is bizonyítottak akadémistáink

A címvédő ellen is bizonyítottak akadémistáink

A Haladás-Viktória Ferencváros elleni összecsapásán Kiss-Lantos Hanna szerezte a hazaiak első találatát, de Gődér Brigitta gólját megelőzően is főszereplők voltak akadémiánk növendékei.

Az ETO FC Győr elleni kupamérkőzés után három nappal már az FTC-Telekom elleni, első hazai tavaszi bajnoki mérkőzés következett a Haladás-Viktória számára. Markó Edina vezetőedző keretében ezúttal tizenkét akadémista kapott helyet, akik közül Pintér Tekla, Kiss-Lantos Hanna, Németh Adél, Varró Veronika, Kránicz Viktória, valamint Csáki Eszter a kezdő sípszótól a pályán voltak, Hécz Zsuzsanna, Nagy Dorottya, Gravencz Gréta, Novák Luca, Dobó-Nagy Boglárka, valamint Csizmadia Zsófia pedig csereként vártak bevetésre. A vasiak trénere Novák Lucát a szünetben, míg Hécz Zsuzsannát a 75. percben cserélte be. Fiataljaink ezúttal is jelezték, hogy bátran lehet rájuk számítani, ráadásul mindkét találatunkból oroszlánrészt vállaltak. A 8. percben egy villámgyors támadás után Kiss-Lantos Hanna juttatta előnyhöz a szombathelyieket, az első félóra végén Gődér Brigitta találata előtt pedig Pintér Tekla – Kiss-Lantos Hanna – Varró Veronika volt a labda útja. A mérkőzés után Kiss-Lantos Hannával beszélgettünk, aki napról napra azon dolgozik, hogy fejlődjön, s meghálálja Markó Edina vezetőedző bizalmát.

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, és nem csupán azért, mert a Ferencvárost fogadtuk, hanem mert igencsak kemény napok, hetek vannak mögöttünk, sűrű volt a programunk. Ennek ellenére semmiképp sem lehet azt mondani, hogy kishitűen mentünk volna ki a pályára, sőt, mi több vezetőedzőnk utasításait betartva – ahogy a keddi, ETO elleni kupamérkőzésen is tettük – agresszív, fegyelmezett védekezéssel és bátor támadójátékkal kétszer is vezetést tudtunk szerezni. A gólom is egy hasonló szituáció után született, gyorsan tudtunk átmenni védekezésből támadásba, Ana-Maria Vladulescutól pedig egy remek labdát kaptam, amit egy jó átvétel után a kapus mellett a hálóba lőttem. Természetesen nagyon örültem neki, hogy be tudtam találni, ám annak még jobban, hogy éltem Markó Edina bizalmával. Azon fogok dolgozni, hogy ez továbbra is így legyen, továbbra is meg tudjam hálálni a lehetőséget, amit kapok. Ami a második félidőt illeti, sajnos elfogytunk, így simának tűnő vereség lett a vége, gratulálunk a Ferencvárosnak. De fontos, hogy az első félidei játékunknak köszönhetően tovább erősödtünk, ez pedig egyértelműen pozitív a jövőre nézve

– összegzett Kiss-Lantos Hanna a találkozó után.