Igazságos döntetlen Kisvárdán

Igazságos döntetlen Kisvárdán

Gól nélküli első félidőt követően 1–1-re végzett egy kifejezetten jó ellenfél otthonában U14-es csapatunk.

Várda Labdarúgó Akadémia U14 – Illés Akadémia U14 1–1 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Bogdán (Kiss-Szécsényi, 62.), Szakály, Hányi D., Angler J. (Axnix, 52.) – Hideg, Mihály (Börczi, 41), Bosnyák Botond (Grádvohl, 41) – Horváth Á. (Bosnyák Bence, 75.), Sánta, Papp M. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Papp M. (56., 1–1)

Horváth Ármin nagy helyzete vezette be a mérkőzést, de támadónk túlságosan önzetlennek bizonyult, lövés helyett átadást választott, így odalett a lehetőség. A folytatásban is Nagy László legénysége maradt támadásban, aztán viszont a 20. perc környékén a hazaiak átvették az irányítást és sikerült némi labdabirtoklási fölényt kiharcolniuk. Ám újabb helyzet így is akadémistáink előtt adódott, de Papp Máté hálóba tartó lövését a gólvonalon mentették a várdai védők, így pedig a szünetig maradt a 0–0-s döntetlen.

Térfélcserét követően a vendéglátók kezdtek jobban, akik az 55. percben Budaházi Zsombor találatával a vezetést is megszerezték. Ennek azonban nem sokáig örülhettek, ugyanis Papp Máté másodperceken belül egy szép szabadrúgásból egyenlített is. A végjátékban mindkét gárda komoly energiákat mozgósított a győzelem kiharcolásának érdekében ám újabb gól már nem született, ennek köszönhetően pedig maradt az 1–1-es iksz.

A mérkőzés előtt azt beszéltük meg a srácokkal, hogy a múlt heti remek védekezésünket megpróbáljuk hatékonyabb támadójátékkal ötvözni. Inkább kontrákra rendezkedtünk be. Labdaszerzés után a széleken próbáltunk bontani, mivel ott vannak gyorsabb játékosaink. Ez szerintem az egész meccsen be is jött, bár a gólt nem ebből szereztük. A mérkőzésen két hasonló stílusú és hasonló játékerőt képviselő gárda küzdött. Talán nagyobb helyzeteink nekünk voltak, de a döntetlen így is teljesen igazságosnak mondható

– értékelte a találkozót Nagy László vezetőedző.