Igazi támadófutball

Igazi támadófutball

Rengeteg helyzetet alakítottak ki U19-eseink.

Illés Akadémia U19 – FC STK 1914 Samorín 3–1 (2–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B., Zsédely, Losontin, Stifter – Kopácsi Á., Bolla B., Mozsár – Baján, Pruska, Garai. A II. félidőben pályára léptek: Farkas D. – Stefanich, Smeringa, Bonyhárd, Kovács G., Csörnyei, Bonchis, Takács-Földes, Udvardi. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Baján (20., 1–0), Pruska (37., 2–0), Kovács G. (81., 3–0)

A bécsi kirándulás után újabb nemzetközi mérkőzés várt Horváth András és Fazekas Norbert csapatára, hiszen az U19-eseinkhez a felvidéki Somorja érkezett Szombathelyre.

Fél perc telt el a meccsből, amikor letámadásból labdát szereztünk, Baján Roland beadását pedig Pruska Dániel az ötös hosszú oldaláról a jobb oldali kapufára fejelte. Annak ellenére, hogy mi játszottunk fölényben, nem jelentette ez a vendégek alárendeltségét, ugyanis, amikor lehetőségük volt rá, nem vetették el a támadások építését. Inkább a jobb oldalukon voltak aktívak. A nagyobb lehetőségek azonban egyértelműen előttünk adódtak. A 20. percben egy előrevágott labda egészen Molnár-Végh Marcellig jutott, amiből ő kapásból indította a bal szélen Kopácsi Balázst, aki begyalogolt a büntetőterületen belülre, ott keresztbe passzolt, Baján Roland pedig az üres kapuba lőtt, 1–0. A találat sem változtatott a játék képén. Nem sokkal később Garai Zétény remek cselek után saját magának alakított ki ziccert, ám centikkel mellé lőtt. A 37. percben egy végletekig kijátszott akció végén Garai Zétény átadásánál Pruska Dánielnek már csak az üres kapuba kellett gurítania, 2–0.

Nagyon jó iramban zajlott a második félidő is. Elsősorban a jobb oldalunk volt aktív, záporoztak a beadások és belőtt labdák a 16-oson belülre, de vagy a bekkek tudtak tisztázni, vagy hárított a kékek kapusa. A 77. percben egy kósza vendégellentámadás végén Farkas Dávid ütötte ki a labdát a bal felső sarok elől. A 81. percben szépségdíjas találattal növeltük háromra a különbséget. A bal szélen egészen az alapvonalig vitte le a labdát Takács-Földes Olivér, visszagurítását pedig Kovács Gergő maga alól tette laposan a kapu bal felébe, 3–0. Ezek után is előttünk adódtak ziccerek, ám a hajrában egy erősen lesgyanús szituáció végén a vendégek szépíteni tudtak, így 3–1-re nyertük meg a találkozót.

Második felkészülési mérkőzésünkön is 45 perces terhelésekkel játszottunk. Egyedül talán a második félidőbeli helyzetkihasználásunkkal lehetek elégedetlen: ebben a periódusban jóval több gólt rúghattunk volna. Az eredmény nem fontos, annak örülök, hogy a terhelés, a hozzáállás és helyenként a játékminőség megfelelő volt a srácok részéről. Egyelőre úgy látom, hogy pozitív a csapat által mutatott összkép

– nyilatkozta Horváth András.