Igazán remek játék párosult a győzelemhez

Igazán remek játék párosult a győzelemhez

Az U12-es csapatunk majdnem teljes kerettel játszhatott végre.

Illés Akadémia U12 – Okos-Foci Műhely U12 4–0 (1–0, 1–0, 0–0, 2–0)
Illés Aka. U12:
Varga N. – Reiber, Székely, Győrvári – Molnár B., Németh B. – Bock, Mihók, Szalma. Cserék: Orbán, Módly, Polgár, Szakács. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Németh B. (16., 1–0), Orbán (33., 2–0), Molnár B. (69., 3–0; 74., 4–0)

A győri Okos-Foci Műhely érkezett három korosztállyal is Szombathelyre: az U8, az U9 és az U12. A legidősebbek meccsén Tóth Zsolt csapata alakított ki több helyzetet, és nálunk is volt jóval többet a labda. Az első negyedóra elteltével Reiber Marcell remek passzát Németh Barnabás váltotta gólra, így egygólos előnnyel várhattuk a második felvonást. A játék képe ekkor sem változott, mi támadtunk, a győriek pedig védekeztek. Egy szép kombináció után növeltük kettőre az előnyünket: Szakács Benedek átadása után Orbán Roland talált be.

A harmadik harmad némileg kiegyenlítettebb futballt hozott, néha Varga Noelnek is közbe kellett avatkoznia. Az utolsó etap még két Illés-gólt hozott. Előbb Szakály Zétény adott remek passzt Molnár Barnabásnak, amit ő gólra váltott, majd egy szép egyéni akció után megint Molnár Barnabás volt eredményes, amikor a rárontó kapus mellett úgy belsőzte el a labdát, hogy az a kapufa belső éléről vágódott a hálóba, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

Nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk a meccs elejétől fogva. Az ellenfélnek azonban veszélyesek voltak a kontrái. Amikor mi hibáztunk, és ők megszerezték a labdát, abból próbáltak villámgyors támadást építeni, azonban összességében ezeket megakadályoztuk. Uraltuk a mérkőzést és egy szép kombináció után a vezetést is megszereztük. Tetszett, hogy a begyakorolt mechanizmusok jól működtek. Szépen hoztuk ki a labdát, különösen a bal oldalon voltunk nagyon aktívak. Működtek a forgások és forgatások, a szünetre pedig kétgólos előnyt építettünk fel. Ezek után is voltak lehetőségeink: kreatívok voltunk és sokat mozogtunk, de újabb találatot a harmadik felvonásban nem tudtunk szerezni, ellenben az utolsóban kétszer is betaláltunk. A mai nap pozitívuma, hogy sokat volt nálunk a labda, jók voltak az elmozgásaink, működtek az alapelveink. A betegségek miatt közel sem vagyunk olyan erőállapotban, mint ahogy azt a felkészülés legelején elterveztünk. Szépen-fokozatosan haladunk, de sok türelemre és időre van szükségünk, hogy fizikálisan rendben legyünk. Gratulálok a csapatomnak a játékhoz és a győzelemhez is

– mondta Tóth Zsolt a mérkőzés után.