Helyzet nélkül rúgott három gólt a Honvéd

Helyzet nélkül rúgott három gólt a Honvéd

Annak ellenére szenvedett 3–0-s vereséget a fővárosban U17-es csapatunk, hogy egyáltalán nem játszott gyengébben, mint a hazaiak. Akadémistáink azonban rosszul sáfárkodtak a kapu előtt adódó lehetőségeikkel.

Budapest Honvéd-MFA U17 – Illés Akadémia U17 3–0 (2–0)
Illés Aka. U17.:
Olasz – Frák (Szemes, 83.), Bolla B., Kovács B., Stifter (Halász, 83.) – Mozsár, Nagy H., Kopácsi Á. (Nagy Zs., 70.) – Szvoboda, Mohos (Bonyhárd, 78.), Mayer. Vezetőedző: Kovács László.

Akadémistáink nem szeppentek meg a kifejezetten jó erőkből álló fővárosiak otthonában és határozottan jól kezdték a mérkőzést. Sajnos az adódó helyzetet nem sikerült Nagy Hubának gólra váltania. Ezt követően sem tudott a Honvéd mezőnyfölényt kiharcolni, a 22. percben azonban így is előnybe kerültek a hazaiak: Tóth Máté egy 30 méteres szabadrúgásból talált be a kapunkba. Közel 10 perc múlva pedig egy balszerencsés találattal duplázták meg előnyüket a vendéglátók, akik így a szünetben 2–0-ra mentek.

Térfélcsere után is inkább Kovács László és Nagy József tanítványai domináltak, ám a helyzeteket nem tudták értékesíteni, pedig Kopácsi Áron, Nagy Huba és Mohos Barnabás is szépíthetett volna. A sok kihagyott lehetőség pedig megbosszulta magát, mivel a fővárosiak megszerezték harmadik góljukat is, így végül 3–0-ra nyerték meg az eredménynél jóval szorosabb összecsapást.

Az ellenfél gyakorlatilag helyzet nélkül szerzett három gólt. Annak örülök, hogy összességében a játékosaim közül senki nem nyújtott gyenge teljesítményt. Úgy érzem, hogy játékban sokat léptünk előre, ezen az úton kell a továbbiakban is haladnunk

– fogalmazott a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.