Akár fordítva is lehetett volna

Akár fordítva is lehetett volna

Továbbra is az alapelveinket betartva futballozott az Illés Akadémia U19.

Puskás Akadémia FC U19 – Illés Akadémia U19 3–1 (2–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Dezamits, Szabó B., Tóth K., Horváth H. (Váncsa, 85.) – Kozári (Rosner, 46.), Nagy B. (Göndör, 70.), Horváth B. (Udvardi, 46.) – Kállai Z., Pruska (Tama, 46.), Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Dezamits (42., 2–1)
Kiállítva: Rosner (94.)

Ősszel ugyancsak Felcsúton rendezték meg a Puskás–Illés-rangadót, akkor a két 11-est is értékesítő hazaiak nyertek 2–1-re. A kék-sárgák a második helyen zárták a bajnokság első felét, így ők öt, míg mi egy hozott ponttal kezdhettük el a tavaszt. A Puskás már két meccset játszott le: a Vasast 3–0-ra megverték, a Fraditól pedig 2–0-ra kikaptak. Horváth Rudolf együttese ezen a héten kezdte meg a küzdelemsorozatot, és a Győrt 3–1-re győzték le Bunevácz Bencéék.

Sajnálatos módon – tőlünk szokatlanul – a buszon maradtunk, és bő tíz perc elteltével már 2–0-ra vezetett a több légióst is bevető Puskás Akadémia. Előbb a mi pontrúgásunk utáni kontrából találtak be, majd egy meglehetősen furcsa körülmények között esett góllal növelték kettőre az előnyüket a hazaiak. Miután kikerült a labda a vonalon túlra és mi jöhettünk volna, mégiscsak szabadrúgást kaptak a kék-sárgák: a középre szálló labdát megcsúsztatták, és a hosszún érkező játékos a kapuba passzolta. A kétgólos hátrány elég ébresztő volt számunkra, innen kezdve átvettük a játék irányítását, és akár a szünetig egyenlíthettünk volna is. A szépítésünk Dezamits Dominik és Bunevácz Bence összjátéka után született meg, Dezamits beadásszerű lövését ugyanis már a gólvonalon túl érték el a hazaiak, és csak beljebb tudták segíteni a labdát, 2–1. A fordulást követően végig egykapuztunk, állandóan a Puskás térfelén volt a labda, ám nem sikerült betalálni. A hajrában aztán mindenki elől maradt az egyenlítés érdekében, ám a hazaiak szerezték meg a játékszert és kontrából eldöntötték a három pont sorsát, a meccset tehát 3–1-re nyerték meg.

Fásultan kezdtünk, először játszottunk füvön. Sokak lábában még benne volt a keddi mérkőzés, ez meg is látszódott. Mindezeket ki is használta az ellenfél, pedig nekünk igazán nem szokásunk a langyos kezdés. Átvettük az irányítást 0–2 után, akár egyenlő is lehetett volna a szünetig. A félpályán védekeztünk, helyzeteket dolgoztunk ki a szünet után, folyamatosan védekezésre késztettük őket, ám a lehetőségeink kimaradtak. A levegőben lógott, de csak nem tudtunk egyenlíteni… És sajnos, ilyen a foci, a végén mindenki fent volt, majd egy kontrából eldöntötte a meccset a hazai csapat. Ezt a stílust, ezt a játékot szeretném látni idegenben is: mindig csak a győzelemért menni előre

– értékelte a látottakat Horváth Rudolf.