Idén már lányok is játszanak a Savaria Kupán

Idén már lányok is játszanak a Savaria Kupán

Az Illés Akadémia által rendezett Savaria Kupa programját ebben az évben először – négycsapatos – leány torna színesíti.

Az Illés Akadémia-Viktória, Ferencsik Evelin által edzett gárdájának ellenfele a szlovén ŽNK Radomlje, a horvát ŽNK Čakovec és a Diósgyőri VTK lesz. A mieink az első napon a szlovén lányok ellen lépnek pályára.

Bő kerettel, közöttük próbajátékosokkal készültünk a tornára. Az U15 az akadémiai rendszerbe belépő korosztályt jelent, ami azzal is jár, hogy sok új lány dolgozik velünk, belőlük igyekszünk a bajnoki rajtra jó csapatot kialakítani. A felkészülés első három hetében szorgalmasan dolgoztak, nyitottak voltak a lányok, akiknek bizonyosan nagy élményt jelent majd ez a torna – van közöttük olyan, aki még nem játszott nemzetközi mérkőzést. A Savaria Kupa számunkra a felkészülés egyik állomása, de természetesen szeretnénk, ha jól szerepelnénk, ha sikerélményt szereznének a lányok

– mondta Ferencsik Evelin.

Az Illés Akadémia-Viktória leány U15 kerete: Czuczai Daniella (kapus), Ferenczi Hanna Zoé, Takács Mira, Lukács Korina, Gulyás Dzsesszika, Sági Fruzsina, Gulyás Szimonetta, Alasz Hanna, Polovics Dorina, Gulyás Lorina, Licskai Léna, Harmath Ramira, Első Hanna, Kórodi Anna, Tarsoly Hanna, Becskeházi Jázmin, Kovács Lili, Gerencsér Léna, Szélessy Hédi Gréta, Farkas Amira, Farkas Boglárka, Giczi Lilien, Polater Szonja.