Férfias küzdelem, igazságos döntetlen

Férfias küzdelem, igazságos döntetlen

Egy határozottan jó mérkőzés nyitotta a hazai rendezésű nemzetközi tornánkat, melyen U17-es csapatunk 0–0-át játszott a Kolozsvár együttesével.

FC CFR Cluj U17 – Illés Akadémia U17 0–0
Illés Aka. U17.:  
Németh H. – Kopácsi B. (Smeringa, 21.), Bolla B., Deme, Koósz (Lehel, 21.) – Horváth A. (Csörnyei, 21.), Bodrogi, Kopácsi Á. (Hurtyán, 21.) – Baján, Katona (Horváth B., 21.), Takács-Földes (Wolf, 21.). Vezetőedző: Kovács László.

A II. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna nyitómérkőzésén U17-es akadémistáink a kolozsvári fiatalokkal mérték össze tudásukat, felkészültségüket. A 2×20 perces derbi rögtön egy Illés-helyzettel kezdődött: Kopácsi Áron remek cselek után kínálta fel lövésre a lasztit Bodrogi Bencének, de a vendégek kapusa hárítani tudta a 16 méteres löketet. Ezt követően a CFR periódusa következett: egy jó fejessel, valamint egy életveszélyes emeléssel veszélyeztették a kapunkat, de szerencsére gól egyikből sem született. A félidő végjátékában aztán ismét Kopácsi Áron mutatott be pár remek cselt, de a lövése elkerülte a bal felső sarkot, így a szünetre maradt a 0–0-s állás.

A második játékrészt egy kolozsvári helyzet vezette be, majd ismét jött a férfias, kőkemény küzdelem. Az újabb lehetőségekre aztán a meccs hajrájáig kellett várni. Ekkor előbb Bolla Bálint bólintott kapura Wolf Gergő szöglete után, majd Hurtyán Rómeó célozta meg a bal alsó sarkot, de a vendégek cerberusa mindkétszer magabiztosan védett, így pedig maradt a gól nélküli döntetlen.

Úgy gondolom egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, mert mind a két csapat támadószellemben lépett pályára, megpróbált építkezve futballozni. Voltak helyzetek itt is, ott is. Szerintem igazságos döntetlen született egy nagy csata végén

– értékelte a torna nyitómeccsét Kovács László vezetőedző.