Egy gyors gól döntött a címvédő javára

Egy gyors gól döntött a címvédő javára

Már a találkozó 2. percében gólt szerzett ellenünk a Maribor csapata és mint később kiderült, ezzel a találattal 1–0-ra nyertek is a szlovének.

NK Maribor U17 – Illés Akadémia U17 1–0 (1–0)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Kopácsi B., Bolla B., Bodrogi, Deme – Horváth A., Kopácsi Á., Smeringa (Takács-Földes, 21.) – Baján (Wolf, 34.), Katona, Horváth B. (Hurtyán, 34.). Vezetőedző: Kovács László.

A torna második mérkőzésén 0–0-s döntetlent játszott egymással az 1. FC Kosice és a Fussballakademie Burgenland. A harmadik derbi viszont góllal kezdődött, ám azt sajnos a mieink kapták: a címvédő Maribor a találkozó 2. percében Lanej Baksic jó 22 méteres szabadrúgásából szerzett vezetést ellenünk. A folytatásban egy ideig főként mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, majd két kisebb lehetőség adódott akadémistáink előtt: előbb Kopácsi Áron távoli lövése, majd pedig Katona István csúsztatott fejese kerülte el a kapu jobb oldalát. A félidő végjátékában újfent a test a test elleni küzdelem dominált és maradt az 1–0-s Maribor-előny.

A második játékrészt viszont egy óriási helyzetünk vezette be: Horváth Barnabás remek beadását Horváth Arnold bombázta kapásból kapura, ám a szlovén hálóőr óriási bravúrral hárítani tudott. A 31. percben aztán Kostyák Rajmund is védett egy nagyot, így pedig az eredmény már nem is változott, azaz a címvédő 1–0-ra megnyerte a mérkőzést.

Sajnos már a második percben betalált egy szabadrúgásból az ellenfél és ezért nagyon gyorsan változtatnunk kellett az eredetileg eltervezett stratégiánkon. Mentünk az egyenlítésért, egy-két lehetőségünk is adódott, de összességében kevés helyzetet tudtunk kidolgozni. Ilyen ellenfelekkel érdemes játszani, mert értékes tapasztalatokra tehetünk szert és sokat tanulhatunk

– fogalmazott a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.