Idegenben játszott szoros meccset az Illés Akadémia U15

Idegenben játszott szoros meccset az Illés Akadémia U15

Szűcs János tanítványai ki-ki meccsen egy góllal kikaptak.

Ferencváros U15 – Illés Akadémia U15 2–1 (1–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Bogdán (Bock, 41.), Mórocz, Hányi, Csonka – Börczi (Lakatos, 62.), Sánta, Mihály – Horváth Á., Németh L., Kiss-Szécsényi (Grádvohl, 47.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Németh L. (59., 1–1)

A bajnokságot két vereséggel nyitó Ferencváros az első félidőben nyomást helyezett ránk, ők tűntek frissebbnek, élesebbnek, túl sok átadási hibát követtünk el. Ennek ellenére is voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. Talán egy büntetőt is elmaradt a javunkra… A 26. percben a IX. kerületiek jutottak előnyhöz, egy beívelés utáni kavarodásban ők találták meg gyorsabban a labdát, 1–0.

A II. félidőben aztán nem csak visszajöttünk a meccsbe, hanem lendületes futballal ráleltünk a saját ritmusunkra – egy szöglet után sikerült is egyenlítenünk! Az 59. percben Csonka Alex sarokrúgására Németh Levente érkezett tökéletes ütemben, 1–1. Ezek után sem álltunk le, és arra törekedtünk, hogy a három pontot szerezzük meg! Egy ellentámadásból azonban jogos 11-eshez jutottak a hazaiak, amit értékesítettek is. Még öt perc volt hátra, megpróbáltunk mindent az egyenlítést érdekében, de már nem sikerült betalálnunk, így 2–1-es vereséget szenvedtünk.

Az egész héten rengeteg hiányzónk volt, nagyon nehéz volt így belemenni a mérkőzésbe. Az I. félidő kevésbé jó játékát azonban abszolút korrigáltuk a szünet után. Így is versenyben voltunk a hazaiakkal. A meccs akár a javunkra is eldőlhetett volna. Teljes mértékben dicséret illeti a srácokat, mert a sok probléma ellenére is mentünk előre, vitte a szívük előre a fiúkat. Bock Bence és Lakatos Krisztián személyében két fiatalt is bedobhattam a mélyvízbe, örülök, hogy ők is jó produkcióval rukkoltak ki. Remélem, hogy egy következő ki-ki meccsen majd felénk billen a mérleg nyelve

– mondta Szűcs János a találkozót követően.