A zöld-fehérek csatája döntetlennel ért véget

A zöld-fehérek csatája döntetlennel ért véget

U14-eseink kispadján remek meccsel debütált Körhöcz György.

Illés Akadémia U14 – Ferencváros U14 2–2 (0–0)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B., Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Szakács, Székely (Reiber, 55.), Magadics – Mihók (Dobovánszky, 55.), Bujdos (Lajos, 63.), Angler B. (Lengyel, 63.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Szakács (43., 1–0), Fonnyadt (72., 2–2)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész: talán a nagyobb lehetőségek a Ferencváros előtt adódtak, amit mi kombinatív játékkal tudtunk ellensúlyozni. Nem csak ezt, hanem a Fradi jókora fizikai fölényét is. Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor egy szöglet után alakult ki nagy lehetőségünk, de a labda fölé szállt.

Ami ekkor még kimaradt, az négy perccel a térfélcsere után már beakadt! Takács Ákos remek indítását Szakács Benedek vette át, majd belépve a 16-oson belülre szépen lőtt a kapus mellett a hálóba, 1–0! Nem sokkal később egy szabadrúgás után ki tudtak egyenlíteni a fővárosiak, azaz gyors gólváltással indult a II. félidő. Az 55. percben Reiber Marcell távoli, 31 méterről, kissé balról elvégzett szabadrúgásánál védett nagyot a vendégek kapusa: szögletre tudta ütni az életerős löketet. Negyedórával a meccs vége előtt egy bal oldali beadás után centerpozícióból tudtak betalálni a ferencvárosiak, így megfordították az állást. Azonban mi nem adtuk fel! A hajrához közeledve egy szép akció végén szögletre mentettek a vendégek: a sarokrúgást Reiber Marcell az ötös hosszú sarkánál lévő Fonnyadt Zétény fejére varázsolta, aki a jobb alsóba bólintott, 2–2! Úgy egyenlítettünk, hogy ebben a periódusban már pályán volt a két évvel fiatalabb – 2012-es – Lengyel Ágoston is, aki heti edzésmunkájával nem csak a kerettagságra, hanem a pályáralépésre is rászolgált! Az utolsó szűk tíz percre fordulva tehát kezdődhetett elölről minden, és kezdődött is. Helyzetek egyik oldalon, helyzetek a másik oldalon – mindkét csapat küzdött azért, hogy megszerezze a három pontot, azonban újabb találat már nem született, így a hajtós találkozón megosztoztak a zöld-fehérek a pontokon.

Az Illés Akadémia alapelveiben gondolkodva léptünk pályára. Amit a héten gyakoroltunk, azt igyekeztek a gyerekek megvalósítani. Kezdeményezően és agresszíven futballoztak, hozták akadémiánk stílusát. Ez a harcosság eredményezett egy pontot a fizikálisan rendkívül erős és magas fővárosiak ellen. Próbáltunk magasan védekezni, igazi épített futballban gondolkodtunk – amikor pedig megkívánta a helyzet, akkor jól reagáltunk. Ezért nézhettünk ki – a hibák ellenére is – ilyen szervezettnek. Mindent megtettünk a győzelem érdekében! A Fradi a biológiai fölényét érvényesíteni tudta, ám mi mentálisan jelesre vizsgáztunk. Ezt szeretném mindenek előtt látni, hogy ilyen hozzáállással, győzni akarással és agresszivitással kompenzáljuk azt, hogy egyelőre kisebbek vagyunk ellenfeleinknél. Kiegyenlített meccs volt a mai, az eredmény reális

– mondta Körhöcz György, az Illés Akadémia U14 vezetőedzője.