A második félidőben jött a győzelmet jelentő találat

A második félidőben jött a győzelmet jelentő találat

Női U19-es csapatunk Szabó Fanni góljával 1–0-s sikert aratott az ETO FC Győr ellen a bajnokság 5. fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U19 – ETO FC Győr U19 1–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Szabó L. (Németh Z., 72.) , Kováts A., Stadler K. (Kleinert P., 46.) – Nagy D. (Németh N., 66.), Németh M., Gravencz G., Szabó F. – Hécz Zs., Novák L. – Mesterházy I. (Kaszap K., 70.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző:
Szabó F. (76., 1–0)

U15-ös, valamint U17-es leányaink is győzelemmel abszolválták pénteki győri túrájukat, a remek sormintát pedig U19-eseink is szerették volna folytatni, akik hazai környezetben fogadták a Rába-partiakat.

Ehhez mérten kezdtük az összecsapást, birtokoltuk a labdát, ellenfelünk pedig nem igazán tudott kibontakozni, támadásokat építeni, szinte kizárólag az ő térfelükön zajlott a játék. Sokat használtuk a széleket, rengeteg beadással próbáltunk veszélyeztetni, a vendégek azonban rendkívül szervezetten, masszívan védekeztek és állták a sarat. Az nem volt kérdés, hogy melyik csapat játszik fölényben, ki áll közelebb a vezetés megszerzéséhez, ez azonban gólban, eredményben sajnos nem tudott megmutatkozni, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első negyvenöt perc. A pihenő után is hasonló mederben csordogált a mérkőzés, mondhatjuk azt is sportnyelven szólva, hogy „felborult” a pálya, ráadásul rögtön a második etap elején két hatalmas ziccerig is eljutottunk, amiket azonban sajnos nem tudtunk gólra váltani. A győriek főként kontrákra építettek, volt is bennük veszély, ezeket leszámítva viszont továbbra is a mi akaratunk érvényesült. A lányok végig hittek abban, hogy jönni fog a bizonyos találat, ez pedig a 76. percben be is következett: Szabó Fanni megismételte két héttel ezelőtti tettét, akkor NB I-es bemutatkozása alkalmával szerzett győztes gólt, most pedig az ETO csapata ellen az U19-es bajnokságban ért el három pontot jelentő találatot (1–0). A Győr a végén még ugyan mindent megpróbált, hogy kicsikarjon egy döntetlent, betalálniuk viszont nem sikerült, így kapott gól nélküli győzelmet ünnepelhettünk.

Nagyon nehéz szülés volt, egy roppant fegyelmezetten, masszívan védekező Győrrel volt dolgunk. Rendkívül zártak voltak, így aztán finoman fogalmazva sem volt könnyű feltörnünk őket. Már-már szokásunkhoz híven egy szöglet után tudtunk betalálni, ez az egy gól most elég volt, de emellett volt még két-három százszázalékos ziccerünk, plusz négy-öt olyan lehetőségünk, amiből már korábban is megszerezhettük volna a vezetést. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy oda kellett figyelnünk a Győr ellentámadásaira, a végén egy sarokrúgás után pedig a kapufa is velünk volt. Kínlódós siker volt, de az 1–0-s győzelmek a legszebbek, örülünk, mert nagyon értékes három pontot szereztünk. Gratulálok a lányoknak, készülünk a folytatásra

– értékelt a lefújás után Tebeli György.